A számok alapján megállapítható, hogy a Fidesz-kormány alatt reálértéken számítva kifejezetten csökkent a minimálbér. 2011-ben az adójóváírás ellenére sem volt növekedés, 2012-ben jelentős bruttó minimálbér-emelést hajtottak végre, ugyanakkor megszüntették az adójóváírást. A nettó 60 600 forintról így 60 915 forintra nőtt tavaly a napi nyolc órában foglalkoztatott, minimálbérért dolgozók egyhavi fizetése, idén pedig 64 000 forint lesz. „Ez önmagában is botrányosan alacsony, de ha hozzátesszük, hogy a tavalyi infláció öt százalék körül volt, egyértelmű, hogy a napi gyakorlatban tovább értéktelenedett a minimálbér” – értékelte lapunknak a kormánypárti propagandát munkavállalói szemszögből Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke. Hogy ezek után miért kampányol a Fidesz a minimálbéremeléssel, az rejtély. Tény ugyanakkor, hogy a minimálbér bruttó összegét a 2010-es 73 500 forintról idénre 98 000 forintra emelték. A bruttó és a nettó összeg közötti különbözet...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A minimálbér nettó összegének kellene 98 ezernek lenni!
A rá rakodó terheket kellene csökkenteni,hogy a vállalkozók ne küldjék el a dolgozókat.
guszty
Orbánék mikor ellenzékben voltak azt mondták, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve. Ez mindig csak rosszabb lesz? Hiába kerültek hatalomba? ők sem tudnak kormányozni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.