A magyar bruttó hazai termék (GDP) 2025-ig történő megkétszerezése fontos nemzeti cél - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, amikor a kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nokia Siemens Networks Kft.-vel.

A miniszter szerint a GDP megduplázásához meg kell háromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét; ebben is segít a Nokia Siemens Networks-szel aláírt megállapodás.

Kiemelte, hogy a kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, valamint visszatérésre kívánja ösztönözni a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót".

Matolcsy György hangsúlyozta: a kormány olyan cégcsoportokkal kötött és köt a jövőben is stratégiai megállapodásokat, amelyekkel egyszerre tudja bővíteni a foglalkoztatást, segíteni Magyarország innovációs és kreatív központtá emelkedését. Ezek a cégek támogatják Magyarországot a gazdasági növekedés újraindításában, és abban, hogy Magyarország minél magasabb hozzáadott értékű termékeket, szolgáltatásokat állítson elő.

A Nokia Siemens Networks (NSN) innovatív cégcsoport, ezért a kormánynak olyan stratégiai szövetségese lesz, amely segít abban, hogy néhány évtizeden belül Magyarország legnagyobb értéke az innováció, a megújulási képesség, a kreativitás legyen - hangoztatta a nemzetgazdasági miniszter.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Igen, szinte látom, ahogy tömött sorokban vándorolnak majd haza Kusza Szem elvtárs hívó szavára, hogy feladva a több százezer forintos kinti fizetésüket, közmunkásként kapirgáljanak majd az árok partján, netán simicskának izzadjanak minimálbérért. Hazaszeretetből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Körömpiszok
@tivoli
Ez viccnek jó, de nem vicces.
Ez nem személyeskedés, de életünk derekán lévőknél már sok a preferenciák.
Nyugdíjasként nem az aluljáró lépcsőjén ülve szeretnék kéregetni. Vagy 80 évesen munkahelyen lefordulni a székről mert dolgozni kell, ha van mit és hagynak.

ÉBRESZTŐ!
kamazuka
Ha azt a fél milliót melynek jelenleg munkahelye van,akkor ne tedd.,Inkább hozd haza azt a fél millió külföldi bankbetétet,mely a költségvetésből szivárgott el az évek folyamán!
GORGIO12
ma 1200 forint egy átlagos munkásnak a tb je naponta... és ez csak a jéghegy csúcsa...ha le robanek ennyiből itthon a kórházi agyamat nem tudnám fizetni nemhogy a családomat eltartani... inkább külföldi pénzt külföldi mellek-állast és külföldi bankot választok a biztonságért minthogy kivereztesenek az itthoni okosok...igaz magán nyugdíj pénztár meg a tobbiek... nincs bajom senkivel és semivel de jól megnézem hogy kihez mihez tartozok anyagilag...sokan így élnek mint én...csak nem merik bevallani... külföldi munkát fizetést senki nem fog feladni míg ilyen szar itthon a helyzet...
pesti
@totyika: Azt ne bánd!Azon törekedj,hogy ezek a mesemondók a fönökükkel az élen
húzzanak a történelmi süjesztöbe!
kata53
Te jó ember és minek hoznád haza? Munkanélkülinek, vagy hogy még több szerencsétlent fosszál ki teljesen. ??? Ha nem tudnád miattad mentek ki. Megfeledkeztél az 1 milla munkahelyről, amit a törpike igért! Nem igazazán vagytok azonos hullámhosszon. Kéne egyeztetni is, de inkább menjetek a francba minél messzebb Magyarországtól!!!És minél hamarabb. Megigérem, meg leszünk az összes fidióta nélkül.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.