A nemzetgazdasági miniszter félmillió Magyarországról kivándorló dolgozóról beszélt egy hétfői eseményen. Nem sikerült kideríteni, honnan szerezte ezt az adatot. De a magyar kivándorlás gyorsuló üteme mellett reális a veszélye, hogy ezt a számot 2015-ig elérjük. A nemzetgazdasági miniszter egy újabb stratégiai megállapodás hétfői aláírásán arról beszélt, hogy "félmillió kitűnő magyar munkavállaló" dolgozik külföldön, akiket a kabinet haza szeretne csábítani. A Matolcsy György által említett számra sokan felkaphatták a fejüket, mivel eddig még senki sem tudta megmondani pontosan, hogy az utóbbi években felgyorsuló kivándorlás összesen hány magyar állampolgárt érint. Pontos adatot nem is tudhatunk, mivel a migrációra vonatkozó statisztikák az Európai Unión (EU) belüli szabad munkavállalás miatt rendkívül bizonytalanok, még a becsléseket is óvatosan kell kezelni. A nemzetgazdasági miniszter azonban úgy tűnik, megtalálta azt az adatforrást, ahonnan pontosan lehet csemegézni.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát a szemeit elnézvén látnok, de közben haladzsa hagyja el a száját.:-))
nyanya001
"300 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában, nagyrészt Londonban, 100 ezer munkavállaló Németországban, jellemzően Berlinben, Bajorországban és Baden-Würtenbergben, körülbelül 50 ezren Ausztriában és 50 ezren az unió többi országában, közölte az Index kérdésére a nagykövetségek becslésére hivatkozva a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán."
index.hu/gazdasag/2013/01/30/itt_dolgoznak_matolcsy_kituno_magyarjai/
kukac50
Az egész rokonságom Monacóban.
Barátaim gyerekei Mexikóban
Carpediem
@nyanya001: Költői túlzás! Egyszerűen hülye, hablatyol össze-vissza... fenékbe kellene már rúgni!
És mi lesz velünk? szegény nyomorgó néppel, ha ez a barom lesz az MNB elnöke???
Én már csak Isten kegyelmében bízom, hogy ez nem történik meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.