Erdős Tibor akadémikus szerint kizárt, hogy a magyar gazdaság évi 6 százalékkal bővüljön, s tán Matolcsy se hiszi ezt. Ráadásul csak magunknak ártunk, amikor nem követjük az IMF és az EU receptjét, mert nekik van igazuk. Kína és Észtország bővülhet évi 6-10 százalékkal, mert ott lehetővé teszi a gazdaság szerkezete ezt, de Magyarországon ez kizárt. Szerinte talán Matolcsy György maga sem hiszi azt, hogy 2025-ig meg lehetne duplázni a magyar termelést. Ezzel együtt, a növekedést be lehetne indítani – teszi hozzá –, ám ahhoz egészen másképp kellene eljárni: eltörölni az egykulcsos adót és a sok szektorális adót, amit bevezettek, és helyette újra progresszívan adóztatni az embereket.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Ha bevezetnék a több kulcsos adót. Élni és dolgozni hagynák azokat akik dolgoznak még, nem tönkre tenni bürokratikus módszerekkel a kis gazdaságokat. Nem pályáztatni hanem szét osztani a munkát a sok kicsi vállalkozások között,mert a pályázatok mindig Simicskának van kiírva,a kisebbek még labdába sem rúghatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.