A miniszterelnök szurkol a szlovák miniszterelnöknek.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Mint az várható volt, az Orbán-rendszer mintájára illiberális fasiszta államot építő Robert Fico merénylőjét baloldali és liberális írónak próbálja beállítani a szélsőjobboldali állami propaganda Magyarországon és Szlovákiában is. A merénylő azonban szélsőjobboldali.

Juraj Cintula 71 éves szlovák író, a 2022-ben megszűnt Slovenskí Branci (SB) neonáci, migránsellenes szervezet elkötelezett szimpatizánsa volt, amely szoros kapcsolatban állt az orosz katonai titkosszolgálattal, mint ahogy a magyar szélsőjobboldal (beleértve a Fideszt is). Cintula résztvett a szélsőjobboldali szervezet egyenruhás megmozdulásain is.

Magyarországon a Fidesz propagandája kapva kapott az alkalmon, hogy félrefordították egy 2019-es cikk címét, amely eredetileg úgy hangzott, hogy „Levický spisovateľ Juraj Cintula vydal novú básnickú zbierku Fragmenty plus”, amely a szlovák eredetiben azt jelenti, hogy „Juraj Cintula lévai író új verseskötetet jelentetett meg Töredékek plusz” címmel.

A „levický” szó félrefordításából lett a költő „baloldali”, ami a hasonló hangzású és hasonló kinézetű szóból származik: a „ľavicový” baloldalit jelent, a „levický” lévait, Léva városából való embert. Abban biztosak lehetünk, hogy a félrefordítástól függetlenül baloldalinak fogja a propaganda nevezni a merénylőt, függetlenül attól, hogy velük szövetséges nacionalista."
nepszava.us/szelsojobboldali-merenylo-lotte-le-fico-t/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Menőmanó: a tények? az titeket nem szoktak zavarni

ma7.sk/aktualis/kicsoda-a-merenylo-aki-robert-fico-eletere-tort

Juraj Cintula 1953-ban született. 2005-ben az egyik megalapítója volt a Szivárvány irodalmi klubnak (Literárny klub Dúha), ami három évvel később polgári társulássá alakult. 2016-ig ennek az elnöke volt.

ja ... szivárványos szélsőjobbos

vedd már észre, hogy teljesen hülyének néznek titeket
Yoda69
"A miniszterelnök szurkol a szlovák miniszterelnöknek."
Ez nem focimeccs te paraszt taho.

@KisTehen: Az nem zavar ugye, hogy a merenylo elmondta miert lott? Mar mindefele osszeeskuves elmeletet szovogetsz. Csakugy mint poraztarto gazdad. Menthetetlen hazudozo gecik vagytok.
KisTehen
@Yoda69: hogy mit mondott ,az nem zavar titeket, ha arról van szó, hogy a saját híveitek agyát kell mosni
Yoda69
@KisTehen: Marha, ti besziletek tele a netet azzal, hogy soros, meg a baloldal all a merenylet mogott. Holott mint a merenyle elmondta nem volt elegedett ficoval, es ezert lotte le. De ha mar osszeeskuves elmeleteket gyartassz, akkor miert nem az orosz vonalat nezed meg? Fico szerzodest szakitott a Gazprommal, ami tobb milkio euro kiesest hoz a ruszkiknak evente. A merenylo pedig kapcsolatban allt a ruszki szelsojobbos szervezetekkel. Errol ennyit.
Menőmanó
@KisTehen: Az orosz ultranacionalista szervezetekhez kötődő Slovenskí Branci (SB) neonáci, migránsellenes szervezet szimpatizánsa volt (egy rendezvényükön beszédet is mondott), melynek vezetőjét egykori Szpecnaz-katonák képezték ki Oroszországban. Gyakran fotózkodott velük, erről a Faszbuk tanúskodik.
Lévai újságíróként emlegetik Cintulát, a lévai (levický) szót pedig a Google fordítója tévesen baloldalinak (ľavicový) fordítja.

Ezt Orbán is tudja nagyon jól, de hazudik tovább, ahogy szokta.
Menőmanó
@KisTehen: Egyébként az országban sok Szivárvány nevű óvoda működik, akkor oda szerinted buzi gyerekek járnak, te ütődött.
A szivárvány egy gyönyörű természeti jelenség, és az irodalomban sem jelent ennél többet te szerencsétlen hülye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.