Magyar Liberális Párt (MLP) néven alapít pártot Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A párt bejegyzése heteken belül befejeződik - közölte a politikus pénteken az MTI-vel.

Fodor Gábor közölte: azért kell egy liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható „régi-új tömörülés" sem. Szavai szerint az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak.

Az egykori SZDSZ-szavazók, csakúgy mint az SZDSZ-ből az évek során kiábrándultak, ma jobb híján csak kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot, ő viszont egy a „liberális értékeket kompromisszumok nélkül megjelenítő" pártot szeretne - jelentette ki.

A politikus - aki a Szabadságért Alapítvány elnöke is - elmondta, hogy a háttérben már zajlik a gazdasági és a közjogi programjuk előkészítése, amelyeken több kiváló szakemberrel dolgozik együtt. Arra a kérdésre, hogy kikkel szándékozik együtt dolgozni a jövőben, a politikus csak annyit válaszolt: amikor a párt a nyilvánosság elé áll, megismerhető lesz a program és a csapat is.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Bár nem szándékozok az új párta belépni, de akkor is le a kalappal Fodor előtt. Sok éve elkötelezte magát egy eszme mellett, s azóta is ahhoz tartja magát. Nem szélkakas!
amaramaistanna
@tivoli: Ezzel csak az a gondom,hogy az SZDSZ Magyar Liberális Párt létezik.A volt és jelenlegi vezetőinek és tagságának kellene megújítani.Az eszme melletti kitartás rendben is volna,de nincs értelme a liberálisokat többfelé szakítani.Üljenek össze,tárják fel és beszéljék meg a gondokat.Vissza kellene térniük a politikába.Azóta senki sem védi a jogállamiságot olyan szakszerűen ahogyan tették.Az ex elnököknek és a jelenlegi elnöknek kellene kapcsolatot teremteni egymással,most minden ellenzéki csoportnak össze kell zárni!Nincs más alternatíva a bűnözők leváltására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.