Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának küldött válaszlevélben fejtette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a magyar kormány álláspontját a javasolt alaptörvény-módosítással, illetve Jagland arra vonatkozó kifogásaival kapcsolatban.

A csütörtöki keltezésű válaszlevélben - amelyet a tárca az MTI rendelkezésére bocsátott - Navracsics emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság tavaly decemberi döntésében nem tartalmi vizsgálat nyomán semmisítette meg az alaptörvényhez kapcsolódó, úgynevezett átmeneti rendelkezések egy részét, hanem mert azt állapította meg, hogy ezek a rendelkezések nem átmeneti jellegűek. Ennek nyomán most az alaptörvény-módosítási javaslatok e rendelkezéseknek az alaptörvénybe való beemelését célozzák.

A magyar miniszterelnök-helyettes a levélben pontról pontra részletesen kifejtette jogi érveit a módosítási javaslatok tartalma mellett, és jelezte, hogy az ET-főtitkár rendelkezésére áll az esetleges további kérdések tisztázása érdekében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

massa
Erre van esze ahelyett hogy belátná az aljasságokat!
coyote3
Így épül le egy hajdan többre hivatott elme...
kengyefuto
@massa: @coyote3: Ne feledjük!! A fidesz hadban áll a józan ésszel! Háborút folytat az egész világgal,pedig csak egy semmi bolha az elefánton és ő dübörög!!RÖHELYES!!Ez az amortizőr orbancsicskás jobban tenné,ha befogná a csacsogóját,mert abból is segget csinált! Uff én beszéltem!!
lópicigáspár
Tudomásul kell venni, hogy Brüsszelben csak hülyék vannak, oszt jónapot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.