A kormány a költségvetési lyukak befoltozása miatt 2011 tavaszán célul tűzte ki, hogy átalakítja a rokkantnyugdíj-rendszert. Ennek hatásaként a munkaerőpiacra visszatérő százezreket és közel 100 milliárd forint megtakarítást reméltek. A Policy Agenda folyamatosan vizsgálja, mire képes a kormány e téren. Az eddigi eredmények kudarcot mutatnak. A Policy Agenda 2012. októberi elemzésében azt mondta, hogy a költségvetés augusztus végi adatai alapján az látszik, hogy várhatóan, akár 10-15 milliárd forinttal is túllépik a rokkantsági ellátásokra tervezett 342 milliárd forintos keretet. Költségvetési értelemben tehát 2012-ben minimális a rendszer átalakításának egyenlege a tavalyi évhez képest, miközben a kormány erős támadásokkal néz szembe a korábbi szisztéma drasztikus átalakítása miatt.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Köztudott, hogy a rokkantnyugdíjasok között voltak olyanok is, akiket nem illetett volna meg sz a státusz.
Ennek két fő oka volt:
#1.: - szociális. Főleg az országnak abban a körzetében, amelyikban sok az alulképzett és munkalehetőség biztosítása kizárt;
#2.: - korrupció, azaz lefizették az arra illetékest, hogy rokkanttá nyilvánítsa.
.
Nos, ez utóbbival kapcsolatban van igen erős hiányérzetem.
Nem kell bizonyítékot keresnem, a korrupcióhoz minimum két személy kell
- egyik, aki fizet, megvásárolja az előnyöket,
- a másik, aki ezt pénzért biztosítja.
Politikusaink csak a korrumpálÓK körét emlegetik, a korrumpálTAK körér nem.
Hallot már valamelyikőtök olyan hírt, hogy a pénzért leszázalékoLÓT felelősségre vonták?
.
A másik: logikai törvény, hogy a kevesebbről nem szabad a többre vonatkozó következtetéseket levonni!
a kevesebbek (korrumpálók) miatt megvonták a többség (valódi rokkantak) létbiztonságát. Hiszen a nyugdíj a törvény szerint "jár", a segély "adható", tehát ez utóbbi mértéke akár a nulláig csökkenthető.
.
Az egészet, ráadásul alávaló húzással oldották meg: kötelezővé tették az "önkéntes" felülvizsgálatra jelentkezést, a juttatás megvonásának magyarázatául pedig azt hozták fel: azért jelentkezett, mert javulást vél az illető felfedezni állapotában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@nemeth46: Úgy,hogy amikor elérte a rendes nyugdíjkorhatárt,nem tették át öregségi nyugdíjba,mert a rokkantak köztudott,hogy kevesebbet kapnak.
58 év felett át kellene rakni öregségi nyugdíjba az embereket,ha addig nem gyógyultak meg, már csak rosszabb lehet az állapotuk.
Elhelyezkedni meg esélyük sincs,hiszen egy 30 ezres városban,220 vállalkozás szűnt meg 2012-ben.
Vállalatok cégek meg nincsenek.
kkalman
"2012-ben a 44 ezer felülvizsgálatból 4700 esetben állapították meg, hogy nincsen olyan fokú egészségkárosodása, amely miatt indokolt az állami szociális támogatás. Ezzel szemben első fokon 29 ezer embernek ítéltek valamilyen jellegű rokkantási ellátást. Azaz többen kerültek be tavalyi évben a rendszerbe, mint ahányan a felülvizsgálatok miatt kikerültek belőle."
Akkor miért is basztatják a rokkantakat? Ja, hogy akkor annak a 4700 embernek nem kell fizetni semmilyen ellátást.
"A Policy Agenda 2012. októberi elemzésében azt mondta, hogy a költségvetés augusztus végi adatai alapján az látszik, hogy várhatóan, akár 10-15 milliárd forinttal is túllépik a rokkantsági ellátásokra tervezett 342 milliárd forintos keretet."
Adtak a szarnak egy pofont. Annyira hülyék, hogy kitalálnak valamit, hogy kiktől lehetne ellopni a pénzüket, hogy legyen mit zsebre tenni, és hama'-hama' 10-15 Mrd-dal többet költenek a tervezettnél ott, ahonnan 100 Mrd megtakarítást reméltek.
Számolni nem tudnak, a jogot (nem a sajátjukéra gondoltam) nem ismerik, a munkájukat nem tudják még alig megfelelő szinten sem elvégezni, akkor mit keresnek ott, ahol vannak?
szaboria1
@kukac50: Valami tévedésben vagy. Aki elérte a nyugdíj korhatárt az már saját jogon nyugdíjas, Az igaz a pénzét nem számolják át ezt még a 90-es években találták ki. 71 évesen senkinek nem vehetik el a nyugdíját.
kukac50
@szaboria1: Elvették a rokkantságit,de most már kapja az öregségi nyugdíjat.
Neki még 55 éves kortól járt volna az öregségi nyugdíj.
nemsemmi
Azt mondja visszatérnek a munkaerőpiacra.
Mint munkakereső, nem mint dolgozó!
Viktornak nem tűnt fel, hogy nincs munkahely még az egészségeseknek sem!!
nemsemmi
Ezek az emberek ugyanúgy nem fognak dolgozni, de az államnak kevesebbe fognak kerülni.
Munkahelyeket kellene teremteni és akkor lehetne beszélni munkalehetőségről.
Diktatúrában ahol kialakulóban van a személyi kultusz, ott a befetetők nem szoktak munkahelyet teremteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.