Szeptembertől 1., és 5. osztályban kötelező lesz az erkölcstan vagy az a helyett választott hittan. E tárgyból ugyanúgy meg lehet bukni, mint matekból. Hogy a gyerek erkölcstant vagy hittant fog-e tanulni, arról a szülő dönt, már amennyiben indul a neki megfelelő felekezetű hitoktatás. Lapunknak korábban Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár kifejtette, „egyik egyház sem kényszeríthető arra, hogy megszervezze azt”. A szülő tehát abból az „étlapból” választhat, amit elé tesznek, amennyiben nincs kedvére való, akkor a gyerek erkölcstant fog tanulni. A római katolikus és a református egyház már bejelentette, hogy minden magyar iskolában indít hittanoktatást, ám az ezek megszervezése intézményi szinten zajlik, tehát az egyházak helyi képviselőinek és az intézményvezetőknek lesznek ezzel kapcsolatban teendői.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Dolgozat témák:
- Felcsút evangéliuma
- Tömjén és az égő csipkebokor
- Pokoli színjáték: pintyér és a hóvihar
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@QQCSI: 17.57. Erkölcsi nevelés mindíg is volt az iskolákban, csak nem külön órán, hanem az egész nevelést áthatotta. Ilyen is volt, hogy a szocialista erkölcsi nevelés.
Példa vagyok rá, mert az államvizsgán éppen ezt a tételt húztam ki, és a halálvize vert ki, amikor megláttam. Gőzöm nem volt, hogy mit fogok összehadoválni, melyik adjunktus előtt mi a bánatot lehet mondani???
Csizmás Kond
@QQCSI: Nem aggódok,csak elmondtam, hogy nincs ateizmus. :)
Kutyafüle
@QQCSI: Na az is jó poén volt, amikor a párttitkár lánya egy másik város templomában esküdött.Lehetne sorolni, hogy ki mit csinált.:)
QQCSI
@Kutyafüle: A szocialista nevelés sem volt más, mint a Tízparancsolat,
csak más szavakkal. A kisdobosok 6 pontja és az úttörők 12 pontja nagyon is
hajaz rá. Nincs is azzal semmi baj, hiszen minden ember, aki emberként él,
viselkedik akár a hit, akár az erkölcstan alapján, helyesen cselekszik.
Aki hisz Istenben, Allahban, bármelyik istenségben, hadd higgyen, legyen
mindenkinek szíve joga, de csak az papoljon róla, aki aszerint is él!
lajospapa
A hittan, ha tan, nem lehet káros, mint tanítás. Ha térítés az már lehet fanatizálás. Ezt viszont általában a "tanítók" el szokták követni. Aztán az is érdekes amikor a gyermek a hittanóráról átnyergel biológiára. Erkölcstant meg nem egy órában kellene tanítani, hanem folyamatosan apától, anyától, a tanárnőtől, a szomszédtól a polgármestertől, a képviselő uraktól. A jövő nemzedéke olyan lesz,mint ezek, ezen nem segít egy egy óra. tanítás. Szép lesz a jövő!
soljanka
ha nem hittan, hanem vallástan lenne, az senkinek nem ártana:megismerni különböző hitvilágokat, azok eredetét, tanításait teljesen normális dolognak tartom. A középiskola végére mindenkinek lenne fogalma ezekről, felnőttként dönthetné el, hogy szimpatikus-e valamelyik számára, tud-e azonosulni valamelyikkel.
Ezzel esélytelenné válnának a szekták, akik szeretnek a zavarosban halászni. Az egyházak pedig eleve olyan hívőket kapnának, akik szívvel-lélekkel, önként teszik magukévá az adott hit tanait.
Aki pedig megmarad "csak" felekezet nélkülinek, az is hihet, vagy nem hihet bármiben.

Szerintem ennek lenne értelme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.