Az első elemzői reakciók semleges, illetve szimbolikus jelentőségűnek tartják Király Júlia távozását az MNB-ből. Mint mondják, az biztos, hogy a tanács többi tagját a lemondólevél nem hatja meg, sőt, még...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
Ez nem valami féle csoda? KI RÚGTÁK!! matolcsi veszélyesnek érezte.Szakmailag és emberileg egyaránt.Eltávolítva az utolsó védőfal a MNB trezorjai elöl!Lehet simicskának,felcsútnak kamionozni a valutatartalékot.
hallgatag
Az utódja kezében volt a fúró...a cikkben irják,
hogy vagy a tanácson BELÜL, vagy külsössel pótolják...
Ilyen legyen a lottó-fönyereményem...
bobijub
egy olyan intézmény, mint az MNB még a többinél is jogosabban várja el, hogy "konkrét üzleti titkot" senki ne fecseghessen ki. ennek megkérdőjelezését semmiféle politikai ellenérzés, véleménykülönbség, szembenállás sem indokolhatja.

A munkamódszerek, a szervezeti működés stílusa, vagy a szervezeti működésnek még a főfejnél is magasabbról érkező kézivezérlés útján történő teljes megszüntetése azonban sokat elmond a szervezetben folyó munka szakmaiságáról. a szakmaiságról rengeteg olyan információ szólhat, ami semmiféle formában sem hoz nyilvánosságra semmiféle üzleti, nemzeti és biztonsági titkot és nem sért személyiségi jogot sem. ezért hiába útálnak ki vagy repítenek ki embertelen módszerekkel most éppen nemkívánatosnak tűnő szakembereket, a szakmaiságról alkotott külső képet nem lehet szájkosárral megvédeni.

hiába teremtettek olyan feltételeket, amelyek között Király Júlia kénytelen volt úgy érezni, hogy ezt kell lépnie, a "cég" szakmaiságának jóhírneve nem Király Júlia menésén vagy maradásán múlik.

az a szakmai jóhírnév attól sem lesz se jobb se rosszabb, hogy Király Júlia most távozik, és attól sem lett volna se jobb, se rosszabb, ha valamilyen kirakatintézkedésként hagyták volna, hogy kitöltse a mandátumát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.