A házasság nem divatjamúlt forma, hanem megerősíti a férfi-nő kapcsolatot - jelentette ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára szerdán Debrecenben. Elmondta azt is, mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

Az államtitkár A családi élet és a munka összehangolása - avagy hogyan segíti a munkavállalókat a családbarát munkahely című konferencia megnyitóján arról beszélt: a felkészült, felelős gyermekvállalás, családalapítás kihat a gazdaságra, a népjóléti rendszerre, ezért sem mindegy, hány gyerek születik, hányat tudnak felnevelni.

Soltész a családok anyagi támogatása mellett fontosnak nevezte a szimbolikus, lelki segítségnyújtást is ezen a területen, ide sorolva a családbarát munkahelyeket. A családtámogatásra tett eddigi intézkedések közül kiemelte a családi adókedvezmény bevezetését, a hároméves gyes visszaállítását, a kismamák munkahelyre való visszatérésének adókedvezménnyel történő támogatását, a bölcsődék számának növelését.

Soltész Miklós bejelentette: az idén is elindítják a Családbarát munkahely pályázatot, amelyre 23 millió forint áll rendelkezésre, valamint a családbarát közgondolkodást segítő pályázatot, 60 millió forintos forrással. Elmondta azt is, hogy május 26-án Társválasztás, párválasztás címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy azokat is segítsék, akiknek elfoglaltságaik, a tanulás, a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Ki lesz a főhangadó, Dajcstompika?

- Na figyejjé, mer' én már háromszor nősültem, mondom a tutit. Odamégy, meghívod egy italra, azt' ha nem jössz be neki, kérdezd meg, kijafaszom vagy te tán EP képviselő, hogy én nem kellek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@rézfánfütyülős: Nem kell ahhoz sokat olvasni. Elég az idős emberek meséit hallgatni. Nagymamám mesélte , hogy az oroszoknál még az 1800 - as évek végén is divik volt. Ja a nagyi már itt született , de a dédi az orosz leányzó volt!
rézfánfütyülős
@miazavalami: Én jártam a Szovjetunióban, ma is írom, olvasom a nyelvet.
Sajnos az a kollégám, barátom már nem él, aki segédletével úgy léptem át oblasztyot, hogy ne akadjunk fel.
(Szpravka nélkül az ott akkor bűncselekmény volt!)
Tehát én nem csak a Néva partján álló Auróra másolatot láttam, hanem láttam olyan elmaradott falvakat, amelyről neked legfeljebb az Emberi sors, vagy a Szállnak a darvak című filmből láthattál.
Esetleg Solohov: Új barázdát szánt az eke, Csendes Don, műveiből olvashatsz.
Ha lett volna ott a muzsik világában az amit te állítasz akkor nekem arról tudnom kellene.
Bár mat-fizika szakos voltam a szociológia és a néprajz is érdekelt, tehát tényleg elég figyelmesen hallgattam az embereket.

Az én nagyapám meg Isonzónál egymaga félkézzel hajigálta a taljánokat a tengerbe!
Aztán Doberdónál meg jól megpofozta a sorban álló ellenséges katonákat.
Bocs, de butaságot én is tudok írni.
miazavalami
@rézfánfütyülős: De a dédi tényleg orosz volt! mesélt sok mindent az akkori világról. Az hogy te nem tudsz róla , nem jelenti azt , hogy nem is létezett!
Miért hazudott volna??
rézfánfütyülős
@miazavalami: Nem vitázom, mert nem akarlak megsérteni.
Tisztelem a dédidet, őt sem akarom holtában megbántani!
miazavalami
@rézfánfütyülős: Nem sértenél meg! :-) A földesúr igenis élt az első éjszaka jogával! Mondom én...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.