A kormány erősebb kontrollt akar elérni a pénzintézetek felett a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének összevonásával. A hvg.hu információi szerint az Európai Központi Bank illetékesei informálisan rábólintottak a tervre, és a jegybankon áll, mikor lesz belőle törvény. A bankok viszont nem örülnek az ötletnek. A kormány azért vonná össze a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) és a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), hogy egy helyen összpontosuló, a jelenleginél hatékonyabb felügyelet működjön a pénzügyi rendszer felett – mondta a hvg.hu-nak egy vezető fideszes politikus. Mint magyarázta, a két különálló szervezet jelenleg azért nem tudja hatékonyan kontrollálni a pénzügyi szektort, mert a Magyar Nemzeti Bank közgazdászai elsősorban pénzügyi oldalról látnak bele a rendszerbe, míg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél inkább jogászok ülnek, és elsősorban szabályozási szempontból figyelik a pénzintézeteket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Gyűrheti, a devizahitelesek meg gyűjtik az aláírásokat a bankok elszámoltatásáért.
Matolcsy lesz a főnök akkor majd a kártérítéseket is fizetheti.
40 ezer forintos induló fizetési kötelezettség,után 80 ezer forintos és most meg 150 ezer forintos csekk jött. Ennyit nem változott az árfolyam.
bretagne
Most hirtelen jól jönne a nyugati segítség? Esküszöm, Istennek hiszik magukat!
profon
@kukac50: Ez valami árfolyam különbözeti ,éves elszámolás lehet ! Jómagam három havonta kapok ilyet :(
kukac50
@profon: Amikor rendesen van fizetve akkor nem kellene ilyennek előfordulni.
zipper
- na, ismét magára hagyta az orvosa ezt a jó képességű Eltolcsyt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.