A Simon Wiesenthal Központ a Lengyel Tudományos Akadémia elnökéhez intézett levelében tiltakozott Krzysztof Jasiewicz történész-politológus antiszemitának minősített kijelentései miatt. "a zsidók a holokausztot több nemzedéken át maguknak dolgozták ki, és semmiféle tanulságot nem vontak le belőle".

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

khmm
Ha nem Lennétek, Ennyire elfoglalva, a múltatokkal, ha nem tartanátok, a magyart alsóbbrendünek,... talán esélyetek lenne hogy BEFOGADJUNK.
SLAakku
Eugeniusz Król, a tudományos akadémia politikai tanulmányi intézetének a vezetője az intézeti munkatársának kijelentéseit a Der Stürmer nevű náci hecclap propagandájához hasonlította, és közölte, hogy az intézet meg fogja vitatni az ügyet.
khmm
Ha nem Lennétek, Ennyire elfoglalva, a múltatokkal, ha nem tartanátok, a magyart alsóbbrendünek,... talán esélyetek lenne hogy BEFOGADJUNK.
SLAakku
"A történész védelmébe vette az 1941-es jedwabnei pogromot, amelyben a falu lengyel lakosai több mint 300 helyi zsidót öltek meg. Jasiewicz szerint a falusiak féltek zsidó polgártársaiktól, és úgy gondolták, hogy a következő nemzedékek majd hálásak lesznek nekik tettükért. A történész fejtegetései abban a kijelentésben csúcsosodnak ki, hogy "a zsidók a holokausztot több nemzedéken át maguknak dolgozták ki, és semmiféle tanulságot nem vontak le belőle".

www.hirado.hu/Hirek/2013/04/09/20/Szellemi_szam_zetest_surget_a_Wiesenthal_kozpont.aspx

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.