Ma van a magyar költészet napja, avagy József Attila születésnapja. A neves költő 108 éve született április 11-én, és 1964 óta ünnepeljük ezen a napon a magyar költészet napját. József Attila 1905. április 11-én született Budapesten. Fiatal korától kezdve írt verseket, ám a rossz körülmények miatt, amelyben neki és családjának kellett élnie, a tanulmányai és az irodalom háttérbe szorultak...

Forrás: booker.hu
Feltöltő: picaflor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
De ő is tett azért, hogy bizonyos fokig mellőzzék...
Lea Mashi
@silber13: Az igaz. De a tehetsége és a munkássága értékei nem mellőzhetők.
pestabá
@picaflor: Most sem ismerik el. A Kossuth térről is kirakják a szobrát. A nagy igazmondóktól a hatalom fél, a plebsnek meg magas.
pestabá
@silber13: Nem tett.A költőnek nem a népszerűség hajszolása a dolga.A magyar líra 10 legjobb verséből legalább 2 az övé. Mit akarsz még?
Az hogy mellőzték és mellőzik, nem az ő problémája, hanem a tegnapi és mai bugrisoké.
Lea Mashi
@pestabá: Pontosan! Főleg a költészet esetében van így - regényíróknál, főleg ma, létfontosságú (úgy tűnik), hogy ismert ember legyen a szerző... de ezek percemberek. Tessék megnézni József Attilát: kemény sorokat írt le, nem is volt népszerű a pillanatnyi diktátorkák közt (és ma sem az), de őrá kétszáz év múlva is emlékezünk majd, nem úgy mint sok metróban hirdetett sztáríróra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.