A TikTokon terjed az a hír, miszerint az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéteket Magyarországon.

Annyira rosszul áll a magyar költségvetés, annyira üres a kassza, hogy az egyik közösségi médiafelületen elterjedt, hogy az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéteket Magyarországon. Miután lassan pánikhangulat kezd kialakulni a lakosság között, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalosan közölte, a banki betéteihez most és az önkormányzati választások után is mindenki korlátlanul, szabadon hozzáférhet.

Amit Bokros sem mert megtenni, azt megteszi Orbán, és befagyasztja a bankbetéteket a választások után? Itt az MNB válasza

Az állam egyelőre rémhírnek minősíti a számlák befagyasztását   Fotó: Pixabay

Miután ennek a hírnek terjesztése alkalmas a pénzügyi stabilitásba vetett bizalom megingatására is, ezért a jegybank a KiberPajzs együttműködés keretében a nyomozó hatósághoz fordult, illetve bűncselekmény elkövetésének gyanújával haladéktalanul feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Pénzcentrum.

A bankbetét az egyik legbiztonságosabb megtakarítási formának számít Magyarországon. A hazai és uniós szabályok alapján a bankbetétek kifizetését nemcsak maguk a jó tőkeerővel rendelkező, stabil lábakon álló, az MNB által folyamatosan ellenőrzött, felügyelt bankok, de betétenként 100 ezer euróig (azaz jelenleg mintegy 39 millió forintig) az Országos Betétbiztosítási Alap is állja.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Na, kedves MNB...ez igy momentán nem igaz, mármint a "korlátlanul" hozzáférhet...mert mennyi is a kötelezően előirt biztositandó összeg a betétekre?100 ezer eur? Ez a korlát a felső határ...és ahogyan "ügyesen" mnb-s segédlettel elloptátok a takarékszövetkezeti vagyont, úgy ez is menni fog...törvények, jogszabályok és trükkök százaival.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
@Maccska: Nem tudod ? Nézz utána, tanítson téged a radai...
Toller Béla
Az MNB cáfol...ez kevés ! Álljon ki maga a dagadt, és mondja a szemünkbe, hogy nem kerül erre sor ! Persze, még az sem garancia ...
levarosbukta
@Maccska: Nyugtával dicsérd a napot!
Lepényleső
...azt is hihetetlennek tűnt egykor,hogy a magánnyugdíjakat elveszik,- ahogy az államit is,- vagy a trafikokat,
- vagy a dohányáru szabad kereskedelmét,- a minimál bérek adómentességét,- az EU pénzek
kiírásnak megfelelő elosztását,- a munkaügyi perek ingyenessségét,- sorolhatná napestig bárki
az elkövetett bűnök tömkelegét,- és még senki nem látja a végét,ráadásként nemhogy teheti ezt
büntetlenül,hanem a vigyázzt leverik neki azok akiknek üldöznie kellene a bűnt,amit elkövet ellenünk,
- a világ valamely igen sötét zugában,aztán egyszer csak találjuk magunkat,- Észak-Koreában?
Yoda69
@Maccska: Barom vagy te meg az anyad aki ideszart, te roman taho.
Technikai allamcsod pedig az amikor az allam nem tudja fizetni az allami cegek tartozasait. Korhazak, iskolak, kozmu cegek stb. A korhazak adossaga 2 eve nincs fizetve, mara kozel ezer milliardos nagysagrendu. Ezert ezt technikai allamcsodnek hivjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.