A Belügyminisztérium valamennyi rendelkezésére álló eszközzel fellép a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére szombatra meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben - közölte a tárca szerdán.

"A Belügyminisztérium - ahogy azt számos alkalommal bizonyította - határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását" - áll a közleményben.

A nácizmus ideológiájával, a fasizmussal, az antiszemita fajelmélettel, a népirtással, a kínzással és a zsidóság megsemmisítésére tett törekvéssel azonosítható Adolf Hitlerre történő emlékezés joggal sérti a holokauszt áldozatai hozzátartozóinak, túlélőinek emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát - írta a tárca.

"Minden olyan megnyilvánulást, amely ennek az alapjognak a sérelmével, csorbításával jár, a Belügyminisztérium - ahogy minden jóérzésű ember - megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint" - zárul a közlemény.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
Micsoda marhák ezek az exhibicionista gyülekezetek ! " Hitler emléktúra! Amennyiben azt a nevet adnák neki, hogy "germán menet" a kutyát se zavarná !
alfás
hitler megépített 8000 km utat. és neki köszönhetjük,hogy van fizetett szabadság.
painkiller
Egy túrát hogy lehet betiltani?Ahogy tudom nincs kijárási tilalom vagy mégis?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.