6-6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Így a benzin országos átlagos ára 407 forintra, a gázolajé pedig 412 forintra csökken. A héten szerdán már 8-8 forinttal csökkent az üzemanyagok ára. Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 49 forinttal, a gázolajét 33 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg. Az árcsökkenés oka, hogy - miközben a forint is erősödött - csökkent az olaj, ezen kereszül pedig a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára is. A Mol február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról. A legdrágább töltőállomásokon azonban továbbra is 450 forint körül alakul majd a benzin és a gázolaj ára is. A benzin átlagára ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább,...

Forrás: holtankoljak.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Egy hónapja is ennyi volt az üzemanyag !
coyote3
Egy hónapon belül megint emelkedik majd a brent olaj ára. És ha megint ügyesen felfelé tornázzák az észlények a dollár árát akkor sitty-sutty megint ennyi lesz az üzemanyag :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.