A balti védelmi vonal kiépítésének részeként harckocsiárkokat kezdtek ásni Lettországban az Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös határ mentén.

Lettország felkészül a legrosszabbra – Harckocsiárkokat ásnak a határon

Illusztráció: freepik.com

Az értesülés szerint az első erődítések munkálatai az orosz határtól mindössze egy kilométerre, a Terehova határellenőrző ponttól közelében folynak.

Itt felássuk az utat és egy tankcsapdát alakítunk ki, hogy szükség esetén ezen az úton ne lehessen járműveknek, így a harckocsiknak haladniuk

– mondta el egy lett portálnak Kaspars Lazdins mérnök alezredes.

Elmondása szerint a védelmi vonal építése során figyelembe veszik a természetes környezetet, beleértve a folyókat, mocsarakat és erdőket is. Ahogy a harckocsiárkok elkészülnek, elhelyezik az úgynevezett sárkányfogakat a határon.

Január 19-én az észt hadsereg bejelentette, hogy a balti államok megállapodtak egy közös védelmi vonal megteremtéséről az orosz határon.

A dokumentumban leszögezték, hogy a különböző védelmi struktúrákból álló övezet létrehozásának egyik célja a katonai fenyegetésekkel szembeni védelem lesz – írja  a Portfolio.

Észtország és Lettország keleti szomszédja Oroszország, míg Litvánia a kalinyingrádi exklávéval határos, csakúgy mint Fehéroroszországgal. Észtországban és Lettországban nagy számú orosz kisebbség él, melyet Moszkva ütőkártyaként használhatna fel egy esetleges katonai támadás esetén.

Forrás: portfolio.hu, MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
@sokanvagyunk: "A második világháború idején kiderült, hogy felesleges katonai beruházás volt, mert 1940-ben a német hadsereg a Maginot-vonal megkerülésével, az Ardennek-hegységen átvágva támadta meg és rohanta le Franciaországot."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
@Maccska: Ők is, észtek is, lengyelek is, stb.
KisTehen
@sokanvagyunk: "A második világháború idején kiderült, hogy felesleges katonai beruházás volt, mert 1940-ben a német hadsereg a Maginot-vonal megkerülésével, az Ardennek-hegységen átvágva támadta meg és rohanta le Franciaországot."
Pusztai
" A francia külügyminiszter becslést közölt arra vonatkozóan, mennyi orosz katona halt meg a háborúban

150 ezer orosz katona halhatott meg a franciák szerint
Stéphane Séjourné francia külügyminiszter a Novaya Gazeta Europe nevű orosz lapnak adott interjújában konkrét számokat közölt arra vonatkozóan, hogy milyen veszteségeket szenvedhetett el eddig az orosz hadsereg az ukrajnai háborúban.

Európa és partnerei egységesek és kitartóak maradna egészen addig, amíg ez szükséges. Az orosz hadsereg kudarca már érezhető. Az orosz katonai veszteségeket 500 ezerre becsüljük, 150 ezer katona pedig meghalt..."

24.hu/kulfold/2024/05/04/orosz-ukran-haboru-hirfolyam-2024-majus-4/

Azé ez má a Marsról is láCCik!
balos
@Pusztai: Á-men nem azért született a Földre,hogy a Békéért harcoljon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.