Bajnai Gordon, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség vezetője 220 ezer új munkahelyet, nemzeti képzési utalványt, a nyugdíjasoknak nyugdíj melletti munkalehetőséget ígért egy 2014-es kormányváltás esetén hétfőn Kecskeméten.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Egyszóval, nem ígért semmit az IMF kifutófiú!
SLAakku
Orbán, Szijjgyártó és Eltolcsy elvtárs viszont igért nem keveset.
SLAakku
Wang Chuanfu, az eBUS villanyautóbusz-családjának európai gyártóbázist kereső BYD cégcsoport kínai alapítója, még gazdasági minisztersége idején tárgyalt Matolcsy Györggyel, de azóta sem kapott egyértelmű választ. Pedig úgy tudjuk, az ajánlat része, hogy az EU-piacra szánt elektromos autóbuszok Magyarországon készülnének.

www.figyelo.hu/cikkek/387083_kinai_nagy_falat
SLAakku
Magyarországon a munkaképes korú (15-64 éves) lakosság száma 6,9 millió. A legálisan foglalkoztatottak száma a KSH szerint 3,9 millió. Az inaktív munkaképes korúak száma tehát közel 3 millió. Ezen belül 800 ezer körüli a „feketemunkás”-ok száma és kétszer annyi (1,5-1,7 millió) az eltartott aktív korúaké. Az összes foglalkoztatott száma tehát (a feketén foglalkoztatottakkal együtt) kb. 4,7 millió, a ténylegesen nem dolgozó aktív korúak (eltartottak, munkanélküliek) száma pedig kb. 2,2 millió. Az így vagy úgy foglalkoztatottak és a ténylegesen inaktívak aránya tehát 2,1:1. Ez azt jelenti, hogy ha minden munkaképes korú ember dolgozna, akkor ugyannyi termék (GDP) előállításához mindenkinek 32-33 %-kal kevesebbet, azaz napi 8 óra helyett csak 5 és felet (!) kellene dolgozni.

Nem egyszerűen ugyanannyit, de többet termelnének, minden egyéb tényező változatlansága mellett, pusztán attól, hogy mindenki dolgozik, de csak napi 6 órát.

Többet, egyrészt mert a 6 óra alatt kevésbé fárad el az ember, mint 8 alatt (tehát az első 6 óra átlagtermelékenysége nagyobb, mint az utolsó kettőé, amit elhagynánk), másrészt azért, mert jobb kedvvel dolgoznának.

Továbbá: Kevesebb lenne a stressz, a megbetegedés, a bűnözés, csökkennének a devianciák stb., tehát csökkennének az ezzel kapcsolatos társadalmi szintű kiadások is. Kevesebbet kellene fordítani ezek kezelésére, vagyis ugyanannyi munkakifejtés mellett több jutna jóléti kiadásokra, vagy fejlesztésekre, vagy tovább csökkenhetne a munkaidő.

Az igazságosabb teherelosztás és kisebb terhelés erősítené a közösségi szellemet, az emberek egymás és környezetük iránti felelősségérzetét, empátiáját, toleranciáját és önzetlenségét, minek következtében olyan tevékenységek elvégzésére is hajlandóak lennének megnövekedett szabadidejükben, amire most csak pénzért, vagy még azért sem, miközben kevesebb kárt tennének. (Pl. rongálások csökkenése, közvetlen lakókörnyezet ápolása, betegápolás stb.). Itt ismét felszabadulna az az idő, amit most ezek...
SLAakku
"...helyi fideszes politikusok "osztogatták haveroknak, rokonoknak, hűséges elvtársaknak ezeket a trafikhűbérbirtokokat".

"Ellopják a közvagyont, majd utána még le is akarják tagadni"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.