Akinek még volt bármi kétsége afelől, hogy ez a kormány - ha csak véletlenül is - de tesz időnként tisztességes lépéseket is, az fussa át ezt az írást. Mint azt a héten megtudhattuk, Rupert Scholz német jogász kifogástalannak minősítette a legutóbbi magyar alkotmánymódosítást – csakhogy elképzelhető, hogy a berlini magyar nagykövet megbízásából. Rupert Scholz, aki a CDU hajdani védelmi minisztere (és aki éppen Baden-Württemberg tartomány legnagyobb közpénz-botrányában blamálta magát), jogászként kifogástalannak minősítette azt a botrányos államosítási ügyletet, amelyet utóbb az Állami Számvevőszék, majd a bíróság is jogsértőnek ítélt. A müncheni magyar főkonzul természetesen tagadta, hogy Scholz szakvéleményét megrendelték volna, csakhogy a Stuttgarter Zeitung betekinthetett a bizalmasan kezelt tanulmányba, aminek elején világosan olvasható: „A szakvélemény a magyar állam megbízásából készült, amelyet a magyar nagykövet képviselt. "

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Aki a trafikbulin már kellőképpen felhúzta magát, itt még rátehet egy lapáttal :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@A Tündik bündije: Ja. És sajnos hiába pörög, minden marad a régiben. :(
bundi
@nemkati: és ami még csak most jön? mnb devizatartalék lenullázása?
uniós befagyasztások?
hvg.hu/gazdasag/20130430_444hu_Magyarorszag_kutyaszoritoban_nem_jo#rss
nemkati
@bundi: Nem tudok róla, hogy szó lenne a devizatartalék bevetéséről, mintha Matolcsy vagy Varga mondta volna, hogy azt nem tervezik. Persze, ebben az új helyzetben ki tudja, mire nem vetemednek. Végülis bármire vetemedhetnek. :(
coyote3
Nem semmi!!! Az mondjuk nem tünt fel, hogy miért csak egy szakértő mond jó véleményt az alaptörvényről??? A többi nem ért hozzá? :)
nemkati
@bundi: Ez igaz, "az MNB devizacsere-ügyletet ajánl a devizatartalékokból, amelynek köszönhetően hárommilliárd euróval csökkenhet Matolcsy szerint a magyar devizatartalék". Annak ellenére, hogy korábban azt mondta, a devizatartalékhoz nem nyúlnak. Magyarország már ma egy kifosztott, lepusztult ország, hova mehetünk még lejjebb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.