Orbán szerint a demokratikus államélethez az is kell, hogy a viták nyugvópontra jussanak. Orbán Viktor miniszterelnök és Paczolay Péter, az alkotmánybíróság elnöke csütörtök reggel a miniszterelnök kezdeményezésére másfél órás megbeszélést tartottak. Paczolay Péter elmondta, elsősorban a magyar alkotmányosságot és az Alkotmánybíróság helyzetét érintő kérdésekről esett szó, melyek "aktualitása vitathatatlan". Szerint az AB új törvényi szabályozása lehetővé teszi a hatékony alkotmánybíráskodást, de fontos, hogy a pártok, a politikusok és a parlament is reagáljon az AB döntéseire. Ha a testület határozatai beépülnek az Országgyűlés jogalkotó munkájába, az ezzel kapcsolatos magyarországi viták "nem lépik és nem is léphetik át a jogállamiság kereteit".

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
"Ennyi volt, nincs több vita az alkotmányosságról" Nincs miről vitázni. Hiszen, ami ne létezik...
nahát
Bármelyik kormány tud változtatni az alkotmányon, alaptörvényen , nincs kőbe vésve, csak 2/3 kell hozzá.
Ja hogy a baloldal nem tartja magát képesnek, hogy ezt a szintet elérje, az mindent elmond róluk! Jelenlegi állapotban az ellenzék arra sem képes hogy leváltsa a fidesz kormányt! Ha így folytatják nem is fog sikerülni a bukott maszopós és szdsz-es régi arcokkal!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.