Még egy Medgyessy Péter által kiadott 2002-es kormányrendelet tette lehetővé, hogy amennyiben diákcsoportok az ország vezető múzeumaiba vagy az Országházba is ellátogatnak, az év valamennyi napján ingyen utazhassanak vasúttal a fővárosba. A jogszabályt azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MÁV-Start Zrt. idén április 1-től megszigorította – írja az FN24. A vasúttársaság honlapján olvasható tájékoztatás szerint az ingyenutazás ezentúl kizárólag tanítási napokon vehető igénybe, tehát sem a nyári szünetben, sem hétvégeken nem utazhatnak a vidékiek ingyen a Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Páva utcai holokausztmúzeum, a Terror Háza, vagy éppen az Országház meglátogatására.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Mert Magyarország jobban teljesít!! Vagy mi??
Kíváncsian várnám(!) a "szegény és mégszegényebb" fideszisták véleményét a témában!!
(Akár párosával is !! ) :))
SLAakku
Orszaghazunk meglatogatasat Dr.Such György az orszaghaz főigazgatója az ev elejetol fizetosse tette az új szabályozás galad, hazafiatlan merénylet minden magyar ellen.

A vonatjegy és a helyi közlekedés költségei plusz az 1750/875 forint belepojegy kifizetése egy vidékről érkező család számára nagyon-nagy tehertételt jelentenek. Ne feledkezzunk meg a miniszterelnök Úr által ajánlott család modellről amikor is az Ország Házunk látogatásának költségei az öt fős család számára csak a belépti dijat szamitva 6125 Ft kiadást jelent. Számítsuk még ide a négykeréken szállított 5 fős család üzemanyag költségét is!

Ha csökkentenék 5-10 fővel az országgyűlési Kover-koteles őrség létszámát 300-320 főre maris fedezhetne az igy kieső és annyira hiányzó bevételt.

Most meg mar a
SLAakku
...diakioknak is fizetni kell a vonatjegyet is es a belepojegyet is. Szemetseg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.