Három év letöltendő fogházra ítélte a Szegedi Törvényszék Loboda Fábián szülész-nőgyógyászt egy elrontott rutinműtét halálos következménye miatt - írja a Bors.

Terhes volt, de a magzat elhalt, el kellett távolítani. Ezt a műtétet az asszony választott orvosa, Loboda Fábián végezte el, de súlyos hibát vétett, két ponton is átfúrta a méhfalat, megsértette a vékonybelet. Emiatt a hölgy vérmérgezést kapott, és már nem tudták megmenteni az életét.

A vád a szülész-nőgyógyász ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés volt. Az orvos védője, a szentesi ügyvéd a tárgyaláson kitartott amellett, hogy védence nem követett el szakmai szabályszegést. A méhfal átfúrása a műtéti kockázatok közé tartozik, ezt a beteg aláírásával tudomásul vette.

A Szegedi Törvényszék végül helybenhagyta az első fokú ítéletet: Loboda Fábiánt jogerősen 3 év fogházbüntetésre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyektől, és 5 évre szülész-nőgyógyászi hivatása gyakorlásától.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Végre leomlik az orvosokat védő bástyafal. Aki hibázott, vállalnia kell a felelősséget. Egy ember halálát okozta.
Be kellene szüntetni azt a gyakorlatot, hogy előre választott orvos végezzen el bárminő műtétet. Aki szolgálatban van, az teljesítse a kötelességét úgy ahogy az szakmailag elő van írva.
csa-csa
Kutyafüle
Végre leomlik az orvosokat védő bástyafal.
AZ UGYAN SOHA! Egy pénzéhes rohadékot leültetnek egy kis időre! És ezzel újabb 50 évre ennyi is!

"Be kellene szüntetni azt a gyakorlatot, hogy előre választott orvos végezzen el bárminő műtétet. Aki szolgálatban van, az teljesítse a kötelességét úgy ahogy az szakmailag elő van írva. "
EZ RÉGI utópisztikus ÁLMOM NEKEM IS!
Szvetlana
Vajon mennyi orvosi műhiba lett eltusolva. Mert ugye holló a hollónak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.