Szereplők: Orbán, Bakondi, és a vízügyi szakértő. Komáromtól Szentendréig címmel ma reggel újabb, a Facebook-ra posztolt videóval demonstrálta Orbán Viktor, hogy ő sem rés, hanem erős bástya a gáton, és az emberek nyelvén is ért. A videóhoz nem szükséges sok kommentár, csak néhány csúcspontra szeretnénk felhívni a figyelmet. Az év katasztrófavédelmi párbeszéde: –Mennyi ez még? – kérdi Orbán Bakondit. –Már hogy értve? – kérdez vissza a tábornok. – Időben? –Amíg fel fog jönni – mutat a Duna felé Orbán. –Erre még nem hogy még egyszer ennyi, hanem még... próbálja magyarázni a helyzetet egy szakember külsejű férfi, de Orbán Baknditól várja a választ: –Mennyi a víz? Szerinted mennyire jön még föl? Másfél méter? –Onnan? Igen! – feleli Bakondi.

Forrás: index.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
- Te ! Mennyi jön még fel ?
- ö...ö...honnan, a gyomromból ?
- Nem! A Dunán !
- Hát...izé...ö...ö...annyi már nem, mint eddig
- Mégis,mennyi ?
- Tegnap kevesebb volr, mint ma, holnapra meg több lesz !
- Aha. És Meddig ?
- Hát...ö...ö...most éppen a térdemig ér.
- Úgy értve, hány napig ?
- Mi van ma, csütörtök, holnap péntek, aztán szombat...hát egy darabig biztos.
- És mekkora mennyiségben ?
- hát...ö...ö...elsősorban a mederben, aztán ha az megtelt, akkor a gátak fölött is.
- Mekkora a víznyomás ?
- hát...ö...ö... tengerszinten, vagy fölötte ?
- Duna-szinten !
- nagy, igen nagy.
- Bírják a gátak ?
- hát...ö..ö...eddig bírták
- meddig bírják ?
- hát...ö...ö...amíg át nem szakadnak.
- gátaszakadás ellen van megbízható megoldás ?
- hát...ö...öö van, elterelni a Dunát !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
...zorbánc a jogász végzettségű katasztrófális védelmi miniszterelnök aki csizmát húzott kiböki végre amire mindannyian vártunk: "a csatornázáson múlik Budapest sorsa"

Egy a nevének elhallgatását kérő vízügyi szakember hevesen bólogat.
űrbán
A mélynövésű retardált szarkupac ugye még véletlenül sem annak az országnak ahol élünk? Mintha 1953-ban lennénk, rákosi ettárs jóváhagyása nélkül még a fű sem nő, ugyebár ettársak?
SLAakku
krix 2013. június 10. 14:43:04

nemnarancs 2013. június 10. 14:28:17

Ha Áder "gépen száll fölébe", az rendben van szerintem. Egy kormányfő megtekintheti fentről az árvizet. Ha OV is csak ennyit tett volna, azt még támogatnám is. Nem az a pénz, amit Áder a röpködéssel elkölt, hanem az, ami arra megy el, hogy Orbán bele ne essen az áradó Dunába, meg ha egy önkéntesnek kedve támadna hátba vágni egy lapáttal (voltunk néhányan pénteken, akiknek volt némi ingerenciánk erre), akkor azt fogja fel egy TEK-es, a másik kettő pedig azonnal lője főbe az orgyilkost.
SLAakku
keleti bölcs 2013. június 10. 14:35:41

már hogy' akadályozná?
ellenkezőleg, orbánt akadályozza az árvízi munka!
meg az a hülye duna.
annyira gyorsan folyik a vize, hogy nem tud rajta rendesen járni.
pedig utána még boldoggá is avatnák! a csoda tételét akadna biztosan jó pár hiteles leigazoló. ja, hogy ő már boldog? az más.

kétségtelen, lassan ott tartunk, hogy amikor megszületett, nem ő sírt fel, hanem egy egész ország.
SLAakku
"Igaz, én minden ellenkező megnyilvánulásom dacára nem szeretem a Vezért, de egy valós katasztrófahelyzetben nem bánnám a nyüzsgését, ha lenne valami értelme - de nincs.

Jól példázzák ezt szakszerűséget mímelő beszélgetései a katasztrófavédelem vezetőjével, aki maga sem egy Búvár Kund, de mégcsak Hany Istók sem, a vizet mosakodásra használja és a legutóbbi időkig nagyon természetesnek vette, hogy az a csapból folyik, a konyhai csőtörést meg sorscsapásként élte meg.

Mekkora is a mennyi?
Hát mi mennyi?
Hát az állékonyság, a nyomás vagy minek is híjják a szakemberek?

Folynak az épületes beszélgetések, Gát Vader peckesen sétál felemás gumicsizmájában a gátakon, - jelzem, én egy kecskét se bíznék arra, aki képtelen a két lábára egyforma gumicsizmát húzni (alacsony pocakos férfi, felemás cipőben...) éppen csak bele nem lógatja a lábát a vízbe, megnézni, hogy mennyire hideg a víz, közben gondterhelt pofákat vág, hazudva ezzel is.

Hiszen ez az árvíz számára az Úr ajándéka - eltereli a figyelmet az uniós problémákról, a trafik-botrányról, a számtalan elszámoltatási fiaskóról, a kertje végében szépen épülő stadionról a hatszázezer éhező gyerek országában.

Hívei viszont ájultan szemlélik a gátbohóc serénykedését, és roppant elégedettek vele, meg gondolom a sameszaival is, akik szintén ott idétlenkednek."

www.nepszava.hu/blog/entries.php?id=5891

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.