Az egy vagy két gyermeket nevelők közül éppen a legalacsonyabb jövedelműek nem nyernének semmit, ha 9 százalékra csökkenne az szja - írja a Privatbankar.hu.

A miniszterelnök egy távolabbi jövőre utalva felvetette a 9 százalékos személyi jövedelemadó bevezetését. A jelenlegi 16 százalékos adókulcs 7 százalékkal történő mérséklése első ránézésre mindenki számára érdemi könnyebbséget jelent, ám valójában nagyon különbözőképpen érinti az egyes társadalmi csoportokat.

A lap számításai szerint az összevont jövedelem arányában mérve a családi helyzet szempontjából az adócsökkentés legnagyobb nyertesei, azok akik, az elmúlt évek átalakításainak a legnagyobb vesztesei voltak: a gyermektelenek. Esetükben a nettó kereset emelkedése a bruttó jövedelem 7 százaléka, függetlenül attól, hogy mennyi a bruttó bérük. Az egy gyermeket nevelők esetében nagyjából havi 60 ezer forintig nem jelent adócsökkentést a változás, 90 ezer forint környékén éri el a 2 százalékot, és 150 ezer forint környékén a 4 százalékot a bruttó bérrel arányos adócsökkenés.

Részletek a Privatbankar.hu oldalon >>>

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csegala
Lesz-e valaha olyan, hogy a gyerekes, és/vagy a gyerekleten szegények nyernének valamilyen iintézkedésükkel?
nyanya001
Milyen a családbarát ez Fidesz kormány...
De csak szüljetek fiatalok, majd kaptok támogatás helyett ajtódíszt !
csegala
@A Tündik bündije: Nem, nem gondoltam komolyan. Ez amolyan költői kérdés volt csupán. Akinek van egy csöpp kis esze az tudja, hogy amíg a Fidesz lesz kormányon, addig a szegényeknek itt nem terem babér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.