Adrien nevű olvasónk szerint Révkomáromban kezd kritikussá válni az árvízhelyzet. A víz lassan már a belvárosban van.

Mint írja, még legalább fél méteres vízszint emelkedést jósolnak a szakemberek. Sok önkéntes, köztük sok diák is dolgozik, hogy megerősítsék a töltést. Köszönjük a fotókat!

Kritikus kezd lenni a helyzet Révkomáromban - olvasónk fotói

Kritikus kezd lenni a helyzet Révkomáromban - olvasónk fotói

Kritikus kezd lenni a helyzet Révkomáromban - olvasónk fotói

Kritikus kezd lenni a helyzet Révkomáromban - olvasónk fotói

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Prof. Dr. Vak Komondor
Ez itt a főkérdés 2 dimenziós libsíkok:
"Friss információi vannak az árvízről? Olyat élt át, mint még soha? Homokzsákkal pózoló politikust fotózott? Küldje el nekünk az [email protected] e-mail címre!"
Fogadjátok őszinte részvétem!
űrbán
@Prof. Dr. Vak Komondor: Hallottál olyanról hogy "hír" ?
Leírom hátha megéred.
"A hír olyan ellenőrzött és igaznak bizonyult információ, amely közérdeklődésre tart számot, és amely speciális újságíró szakmai eljárás eredményeként jött létre.
Az információk közül azokból lesz hír, amelyet a sajtó munkatársai (a magyar nyelvben is használatos angolszáz terminológia szerint: kapuőrök) kiválasztanak. A kiválasztás a hírérték szerint történik. Ez olyan tulajdonsága az információnak, amely miatt hírt kell készíteni belőle, hogy minél több emberhez eljusson. Más megközelítésben: a hírérték az információnak az a többlettulajdonsága, amely eladhatóvá teszi. A hírérték meghatározása szigorúan szakmai feladat. A hírértéket az alábbi tényezők növelik:

az esemény, történés, cselekvés aktualitása, frissessége
a hírben szereplők ismertsége, pozíciója, befolyása
a földrajzi és kulturális közelség
az esemény, történés, cselekvés egyedisége, szokatlansága, meglepő vagy megdöbbentő volta
a tematikai keretbe illeszthetőség, azaz van-e előzménye a hírnek
az információ érdekessége, szórakoztató jellege

Az információt két módon is értelmezhetjük újságírás szempontjából. Sokan úgy vélik, hogy az információ egy "társadalmi kommunikáció” is lehet, melynek terjedési folyamatát a médiához tartozó intézmények biztosítják. Ugyanakkor az információt több újságírói műfaj együttesének is tekintik és minden ilyen műfaj jelentős, friss, érdekes vagy aktuális híreket tartalmaz."

Lehet neked így nem ismerős, érdemes néha olyan médiát olvasni,nézni,hallgatni amely nem a csúti suttyó ánuszát takarítja.
Persze előtte nem árt felkészülni a valóságra.
Tootsy
@űrbán: Pontosan igy van. Egy csomo esetet az itteni (ujzelandi) TV-ben bekuldott mms-ekrol mutatnak be, vagy amator felvetelekrol, hiszen nem lehet egy TV allomas sem 24/7 minden helyszinen (24/7 = napi huszonnegy oran keresztul egy heten at, magyarul : ALLANDOAN)...
Lehet, hogyha tobb hiteles foto erkezik be, es a SZABAD magyar media azokat IDOBEN be is mutatta volna PARTATLANUL a magyar sajtoban, TV-ben, az orszag nem itt tartott volna.
Csakhogy a media volt az elso, amire vitya lecsapott.
Nem baj, @prof.dr. Vak Komondor, hogy te nem erted, mirol is szolt ez a felhivas, de legalabb ne tedd magad nevetsegesse, inkabb kezdd magadon a predikaciot: adj meg magadrol egy picivel tobb adatot a profilodban, mindjart szivesebben neznek rad meg a beirasaidra
űrbán
@Tootsy: New Zealand -on élsz :) Nincs arrafelé meló rendszergazdáknak (unix/linux/win 15 éves tapasztalat)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.