Nem csak szerintünk, hanem az előző szöveggel szembeni vétó szerint is: Áder János akkor azt írta egy jóval kevésbé egyértelmű törvényszövegre, hogy azt azt azért tartja aggályosnak, mert „[a] jogalkalmazó számára az a téves következtetés vonható le, hogy a külön törvények szerint lefolytatott eljárásban érintett személyeket megillető jogorvoslat lehetősége megszűnik”. A bírói jogorvoslat korlátozása azonban itt már nem téves következtetés, hanem eredmény. A eljárási lehetőség és az ok is megvan tehát az újabb vétóra.

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"Ismét elfogadta az Országgyűlés, de ismét megvétózhatja a köztársasági elnök az információszabadságról szóló törvény módosítását. Az új rendelkezésekről végül mindenképp az Alkotmánybíróságnak kell döntenie: Áder János most megkapta a lehetőséget a kormánypártoktól arra, hogy ezt a döntést ő kezdeményezze.

Az Alaptörvény jellemzően ugyan inkább szűkítette a korábbiakhoz képest az alkotmánybírósági kontroll lehetőségét, de a törvények esetében gyakorolt köztársasági elnöki vétójogot kiterjesztette, és így elérte, hogy az elnökön trükközéssel se lehessen keresztülvinni olyan törvényt, ami szerinte alaptörvény-ellenes. "

www.atlatszo.hu/2013/06/12/ezt-se-irja-ala-elnok-ur/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.