A pénzügyi hatóság óva inti a Kúriát attól, hogy meggondolatlanul semmissé nyilvánítsa a devizahitel-szerződéseket. Az Origo birtokába jutott, és az egyik adósvédő szervezet, a PITEE honlapjára is feltett két és fél oldalas levélben Szász Károly PSZÁF-elnök kifejti, miért tartja veszélyesnek, ha a bíróság az adósok javára, vagyis a bankokkal szemben ítélkezik a devizahitel-perekben. A szervezet levele szerint "egy- vagy kétszázezer devizahiteles jelenlegi gondja, több millió betétes jövőbeli problémájává is eszkalálódhat, ami nyilvánvalóan nem lehet cél", ha a bíróság megkérdőjelezi a devizahitelek jogszerűségét. A PSZÁF a perekben tipikusan előforduló felvetésekre válaszul határozottan kijelenti, hogy a devizahitelek igenis devizahitelek, vagyis "a deviza és devizaalapú hitelek mögött mindig devizaforrások állnak", ami azért fontos, mert egyes adósvédő szervezetek és ügyvédek azzal keresnek fogást a szerződéseken, hogy valójában nem állt mögöttük devizatranzakció.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

genyó kapitány
@Betaloc: Tudod az a gond, hogy amikor eléd tolnak egy papírt, amihez van csatolva 5 oldalnyi apróbetűvel szedett rablórizsa ami a te kötelességeidet taglalja olyan nyelvezetben, amit halandó meg sem érthet.
Az ember megkérdezi az ügyintézőt, hogy az 1.8 millióra 7 évre mennyi lesz a törlesztő és kap egy választ, hogy 32.000.-, gyors fejszámolás... az majdnem 3-ra fog kijönni. Nyátokat', de mivel nincsenek milliók a bankszámlámon aláírom.
Aztán lesz a 32-ből 45, 50, 55, 65... és az egyszeri ember azt mondja, hogy 'aztatelibebaszottkurvahétszentségit a retekfaszfejbankárribancanyádnak!'

Mert manapság az a baj, hogy mindenhol átbasznak, ahol tudnak.
Ha autószerelőhöz mégy legyél karosszériás, lakatos, műszerész vagy különben átbasznak.
Ha házat építesz legyél építész, földmérő, geológus, épületgépész, villanyszerelő, kőműves, festő, jogszakértő mert különben átbasznak.
Ha hitelt veszel fel legyél közgazdász, jogi szakértő, matematikus, bróker mert különben átbasznak.

Az ember nem érthet egyszerre mindenhez.
Azért ült ott az a pirosra lakkozott körmű ribanc az asztal túloldalán, hogy figyelmeztessen a kockázatokra, de mivel ezt nem tette meg a bank kimerítette a csalás tényállását.
Ez a legnagyobb probléma, mert a legtöbben szeretnék fizetni a törlesztőt, csak épp nem tudják és az nem nyugtatja meg őket, hogy őket azért rabolják le, hogy nehogy államcsőd legyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@Horizont: Már csak azért is felháborító a Szász beleszólása a dolgokba, mert neki éppen a hitelfelvevőket és nem a bankokat kellett volna mindenkor képviselnie! Ő is hallgatott, mint sza@r a fűben, mikor a hitelfelvevőket a devizahitelek felvételébe rántották be az autókereskedők.
Igen belerántották, mert bizony mikor egy autót kinézett valaki, akkor azt még véletlenül sem lehetett készpénzért megvenni, - mert megkérdeztem, ezért írom, nem hallomásból stb. értesültem róla.
Sőt azt is megkérdeztem, hogy választhatok-e bankot, nem, -hanem akivel az autókereskedő ki tudja milyen megállapodást kötött, - csak azt lehetett választani.
És most senki ne jöjjön nekem azzal, hogy akkor ő felállt volna és átmegy egy másik kereskedőhöz, mert a vidéki városokban nincs 3-4 ugyanolyan autómárkakereskedő, hanem csak egy.
Mai napig is kérdés az, hogy miért beszélték rá a kereskedők a vevőt a hitelfelvételre, amikor az készpénzzel akart fizetni? - erre még sehol sem találtam választ. Miért volt érdeke az autókereskedőnek az, hogy hitelbe árulja az autót?

Szász úr pedig végre foglalkozhatna azzal is, ami a feladata lenne, a magyar állampolgárok pénzügyi védelmével is, ha eddig elfelejtette!
Betaloc
@Dr.luigilongo60: Nagyon jól tetszett fogalmazni.
tivoli
Benne volt a deviza hitelesek szerződésében, hogy nekik kell fenntartani az államháztartás egyensúlyát?
tivoli
Nekem pl. nincs deviza hitelem és Isten bizony kezd bántani a lelkiismeret, hogy én leszek az oka az államcsődnek.
tivoli
Mi a @szért kell nekem ezerféle jogcímen adót fizetnem, ha devizásokon áll, vagy bukik a büdzsé?
SLAakku
@Dr.luigilongo60: CSATLAKOZZ EGY ŐSZINTE MOZGALOMHOZ

A parlamentbe menetelő - egyelőre facebook szerveződő - mozgalmunkról. Devizahiteleseket és Szimpatizánsokat egyaránt várunk. Mindenki naponta 5 fő "tetszikelésével" hozzon további érdekelteket, hogy az év végére elegen lehessünk. A menetelést megkezdtük. Az úton végig fogunk menni. Az ügyünk igazságát meggyőződéssel valljuk és képviseljük. A jogszolgáltatást ez a parlamentbe menetelő mozgalom a devizaalapú kölcsönszerződések közjogi aktussal történő módosításában látja, ehhez pedig jogalkotóvá kell válni (be kell jutni a parlamentbe). A közjogi aktus a szerződések forint alapúvá módosításával a felek között széttelepítené a kockázatot, ezzel helyreállítaná a felek megbomlott szerződési egyenjogúságát.

Dr. Kriston István állampolgár
Devizahitelesekkel a parlamentbe (DAP) alapítója

www.facebook.com/DevizahitelesekkelAParlamentbe?hc_location=timeline

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.