Szerdán második napirendi pontként tárgyal, majd szavaz a parlament az újabb egészségügyi salátatörvényről, melyhez - mint megírtuk - az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön egy olyan módosító javaslatot nyújtott be, amely kimondja: ha a gyógyszerész nem jelentkezik a korábban meghatározott tulajdonrészért, az államnak elővásárlási joga van a nem szakirányú végzettségű tulajdonosokkal szemben. A javaslat értelmében a miniszter később rendeletben állapíthatná meg, mit kezd a kormány az így megvásárolt tulajdonrésszel.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"...a miniszteri javaslatból az is kiolvasható, hogy a közpénzen felvásárolt patikákat 3 éven belül pályázaton meg kell hirdetnie az államnak, ezzel pedig a patikaállamosítás kísértetiesen hasonlóvá válhat a trafikügyhöz, vagy a füldmutyihoz, hiszen a piaci szereplők közül kimazsolázzák a szakvégzettséggel rendelkezőket, az így monopolizált piacot pedig gyakorlatilag bármikor újraoszthatják.

Az előzmények alapján nagy az esélye, hogy a trafikokhoz hasonlóan később a háttérben újraosztják majd a piacot, s a baráti gyógyszerészdinasztiák kaparinthatják meg a nem szakmabeli, de nyilván többségében jó szándékú magyar kis- és középvállalkozók által felépített üzleteket."
SLAakku
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár néhány hete Jászárokszálláson, a X. országos patikanapok központi megnyitóján úgy fogalmazott: egy évben hatvanmillió találkozás zajlik a patikákban betegek és gyógyszerészek között, így "hatvanmillió esélyünk van arra, hogy valamilyen népegészségügyi üzenetet továbbítsunk a lakosságnak".
Dr.luigilongo60
Lassan elkezdődik a gyógyszertárak fitymaszosítása is,mi lesz vajon a következő?
SLAakku
"[ti...i] [2013.jún.

Egy kisebb településen akár egybe is lehetne a patika meg a dohánybolt,...ja és persze a fagylat is.

Az egyik sarokban a kocsma is elférne."
SLAakku
[w...s] [2013.jún.21.]

" Balog Zoltán miniszter benyújtotta a módosítást, melynek jövő heti elfogadásával az államnak elővásárlási joga lesz azoknál a patikáknál, ahol a gyógyszerész nem tudja, vagy nem akarja megvenni a 25 és 50 százalékos tulajdonhányadot "

Szóval ezt is lenyúlják, aztán odadják a trafikmutyisoknak, ne is írjanak pályázatot, a patika is dohányt terem."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.