A rokkantak foglalkoztatási rehabilitációjáról ódákat zengett a kormány. Arról írt a sajtó, hogy 34 milliárd forintot ad a kormány a rokkantak foglalkoztatására. Ennek a pénznek a nagy része EU támogatási pénzforrásból származik, nem pedig az adófizetők forintjaiból. A foglalkoztatás elősegítésére 11,7 milliárd forint, az informatika és infrastruktúra fejlesztésre 9,8 milliárd forint, az akadálymentesítésre pedig 8 milliárd forint támogatást kaptunk. Összesen 29,5 milliárd forint értékben támogatta az EU a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. A rokkantak foglalkoztatása azonban csak döcögve indul be.

Forrás: hirhatar.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A példamutató kormányunk úgy döntött, ők inkább kifizetik a büntetést, minthogy a rokkantakkal bíbelődjenek. Az állam ugyanis nem érdekelt a rokkantak foglalkoztatásában, hiszen a pénz úgy is, csak egyik zsebből a másikba vándorolna. A magán vállalkozásokban és a hipermarketekben nagyobb arányban alkalmaznak speciális helyzetű személyeket. Nekik minden igyekezetük megvan arra, hogy a jövőben még tovább növeljék az ilyen munkaerő létszámát. A Tescóban a 22 ezer dolgozó közül 1.200 fő a siket, a mozgássérült, a tartós megbetegedéssel élő, az értelmi fogyatékos, vagy a vak dolgozó. Ma hazánkban a legnagyobb létszámmal, kb. 3500 fő megváltozott munkaképességű személyt a Főkefe Nonprofit Kft. alkalmaz, de a kb. 3200 fő megváltozott munkaképességűt foglalkoztató „Attitude” Kézműves Nonprofit Kft. is figyelemreméltó e tekintetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.