A Fidesz szerint több száz kistelepülés iskolája és pedagógusállások ezrei menekültek meg annak köszönhetően, hogy az állam átvállalta az iskolák fenntartását.

A nagyobbik kormánypárt ezt Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP elnökségi tagjának a sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, a szocialista politikus azt mondta, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) jelenleg az ország legfeleslegesebb intézménye.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: a baloldal, ha rajta múlna, eltörölné a Kliket, és újra veszélybe sodornák az iskolákat.

"A szocialisták kormányzásuk alatt iskolák százaira tettek lakatot, pedagógusok tízezreit tették utcára, egyetlen tollvonással egy egész havi fizetést vettek el a pedagógusoktól, a pedagógusbér évről évre kevesebbet ért" - írták.

Hozzátették: jelenleg nemcsak a pedagógusok állása biztosabb az állami szerepvállalásnak köszönhetően, hanem béremelési program is indul számukra, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű. A pedagóguspályát anyagi és erkölcsi megbecsülés kíséri - olvasható a Fidesz közleményében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ebben a fideSS-ben tényleg nincs egy normális lény???
Polygoner
Így igaz!
Ez nem vitatéma, hanem tényadat!
Gemüs52
@coyote3: De nagyon is "normálisak " .Hazudni ,hazudni ,hazudni ! Ha csak egy kis része is bejön nekik ,már megérte . Most akkora vagyont és erőt összegyűjtenek ,hogy ha esetleg a választáson alulmaradnak, akkor is nagyon sok minden az ő kezükben marad .
lajospapa
Bizony, bizony! Pedagógusok tízezreit bocsátották el, meg másokat is. Elvették a 13. havi fizetést. a nyugdíjat stb. Csakhogy! Mindezt még nem adták vissza! Hozzá vettek még egy kis nyugdíjvagyont egy kis nem áthárítható adócskát, ezt azt. Az emberek agya a hitre és felejtésre van beállítva. Hiszünk, mert azt mondják, majd jobb lesz. a MOSTANI dolgot nem látjuk mert a múltra könnyű rákenni mindent.
silber13
z annyira igaz tényadat, mint a csúti mélynövésű Belizár legendás " igazmondása"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.