A hiányt leszorító erőszakos intézkedésekkel az Orbán-kormány föláldozta a magyar gazdaság növekedési képességét - magyarázza Békesi László, hogy milyen árat fizetünk azért, hogy az ország kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Az egykori pénzügyminiszter szerint most ugyan dübörög a kormányzati sikerpropaganda, de a növekvő terheket a jövőben meg kell fizetni, vagyis elmaradnak beruházások, nem fog nőni a kapacitás és a foglalkoztatottság, rosszabbodni fog a szolgáltatások színvonala.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
- Mi az ára annak, hogy 9 év után kikerült az ország a túlzottdeficit-eljárás alól?

- Pontosítanék, az Európai Bizottság (EB) azt javasolja az Ecofinnek, hogy kerüljünk ki, vagyis ez még nem történt meg. A pénzügyminiszterek tanácsa június 22-én dönt, de nyilvánvaló: ez lesz a végleges döntés. Inkább az a kérdés, hogy ez valójában milyen eredmény. Annak, hogy egy uniós tagállam kikerüljön az eljárás hatálya alól, tulajdonképpen egy feltétele van; visszamenőleg egy évre és a várható pályát tekintve előre két évig a GDP 3 százaléka alatt kell lennie a konszolidált államháztartási hiánynak. Amely ország ennek megfelel, az kikerül, függetlenül attól, hogy milyen gazdaságpolitikát folytat. Az EB-t csak az érdekli, hogy fenntartható-e ebben a hároméves intervallumban a 3 százalék alatti hiány.
Csodapók
@nyanya001: Nem lep meg, hogy elolvastad és meg is értetted, amit Békesi mond,
de ez: ---"...egyfelől egy nacionálpopulista, másfelől pedig egy primitív vulgáretatista, voluntarista államot hoz létre."---- engem taszít. Talán jobb lenne, ha azok, akik értik, mi a helyzet, összefognának és együtt váltanák le a jelenlegi vezetést, és féltékenykedés, hataloméhség nélkül, az ország, az emberek érdekében együtt korteskednének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.