Sólyom László "kellemetlen meglepettségének" tudja be a köztársasági elnök éles bírálatát a főbíróválasztás sikertelensége kapcsán az MSZP frakcióvezetője. Lendvai Ildikó lapunknak adott interjújában arról is beszél, aki tudja, meddig tart a válság, az szélhámos, a képviselői költségtérítés megadóztatásával pedig a jövedelemcsökkenést elszenvedő közszférával próbáltak szolidaritást vállalni a honatyák.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

latorkuvasz
dehogy nézzük hülyének önöket!
hanem valami egész másnak...
Prudens
Nem először,- és úgy érzem,sajnos nem is utoljára,-a Fidesz trükkös,-"vakondokos" szavazási cselvetésével a köztársasági elnök székébe ültetett Sólyom túlértékeli a saját jelentőségét.Abban a hiszemben él,hogy egyedül rajta múlik,ki legyen a Legfelsőbb Bíróság elnöke.Ez pedigalapvető és súlyos tévedés:ha így volna,akkor nem jelölési,hanem kinevezési joggal rendelkezne.Doktriner személyiség, képtelen érzékelni a politikai konszenzuskeresés társadalmi igényét sem.Még arra sem képes,hogy - ha másért nem ,hát jelöltjeinek megkímélése végett,- belássa: az ő számára pártok igenis partnerek és nem ellenfelek. Ameddig a parlamenti többség nélkül az ő jelölése mit sem ér,addig ezt a többséget csak politikai egyezséggel szerezheti meg.Ha pedig alkatilag képtelen vállalni ennek a szükségszerűségnek az ódiumát,akkor előtte áll az illúziótlan önértékelés nem könnyű feladata.Mostmár nem csak meg kellene, hanem meg kell fontolnia,m alkalmas e a legmagasabb közjogi méltóságra. Egyébként pedig,ha nem hajlandó jelölés elütt (vagy alatt) a pártokkal egyezetetni,konszenzut teremteni,,-egyenlőre csak a régi sláger jut erről a főbíróüi kutyakomédiábról eszembe: "Sajnálom szegényt a következőt..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.