Hétszáztizenhét védett madár tetemére bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a tompai határátkelőhelyen, a 32 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták és az ügyben érintett olasz vadászok ellen feljelentést tettek - közölte a NAV kedden az MTI-vel. A pénzügyőrök a tompai határátkelőhelyen két, egymás után érkező olasz rendszámú személygépjárművet vizsgáltak a napokban. Az első gépkocsi alvázán csavarokkal rögzítve három fémtálcát fedeztek fel, amelyekből összesen 316 védet madár - fürj, erdei pityer, fitiszfüzike - tetemét pakolták ki - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Egyrészt gratulálok, egyrészt nem! Miért nem kötötték ki a tisztelt vadász urat valahová? Ott osztja az észt! Még a futókerekeket is megvizsgáltam volna nagykéssel! És talán gumikesztyűt húzhattak volna, annak ellenére, hogy nem narkó volt a fogás!
Szvetlana
@lópicigáspár: egy valamit nem értek. Azt, hogy egyetlen magyar vadász sem látta sem a vadászatot, sem azt, hogy mi van a csomagban?
Mielőtt megkezdődik a vadászat, be kell jelentkezni és beírni a könyvbe, érkezés.-távozás időpontját. Így tudják, hogy ki van a terepen.
Nem igaz, hogy az olaszok csak úgy egyedül bóklásztak a pusztában.
Hogyan tudtak a határig eljutni, senki nem jelentette őket, nem nézték meg a csomagjaikat? Érthetetlen.
lópicigáspár
@Szvetlana: Egyszerű, Romániában lőtték, a román-magyar határon lazán beslisszoltak, kifelé, meg megbuktak. :-)
Szvetlana
@lópicigáspár: Ugyanezt mondta egy vadász ismerősöm is.Jól tudod:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.