A nyugdíjasok megszokhatták már, hogy az év végéhez közeledve valamivel több nyugdíjat utalnak a számláikra, vagy kézbesít a postás, mint a tavaszi, nyári hónapokban. A kormány általában október közepén dönt arról, hogy a novemberi járandóságokhoz mekkora emelést csapnak hozzá. Ennek mértéke függ egyrészt attól, hogy adott év elején mekkora nyugdíjemelést hajtottak végre, valamit attól, hogy időközben hogyan alakult az infláció.

Forrás: figyelo.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A tárca ezt azzal magyarázta, hogy a gazdasági és inflációs folyamatok jelentős mértékben jobbak lettek a vártnál. Januárban 5,2 százalékkal emelték a nyugdíjakat, annyival, amennyivel az inflációt tervezték. Részben a rezsicsökkentésnek betudhatóan azonban az árak a tervezettnél kisebb mértékben nőttek az év első nyolc hónapjában: a KSH legutóbbi adata szerint 2,1 százalékos volt az infláció január és augusztus között.

De van rezsicsökkentés ! Kéretik nem háborogni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.