Az első negyedévi megtorpanást követően 2013 második negyedévében folytatódott az aktivitási ráta emelkedése. A nemzetgazdasági foglalkoztatottak száma a második negyedévben meghaladta a válság előtti szintet -állapítják meg a Magyar Nemzeti Bank közgazdászai friss Inflációs Jelentésükben. A foglalkoztatás bővülése a munkanélküliségi ráta csökkenésében is jelentkezett. A növekvő foglalkoztatás továbbra is nagyobb részben a közmunkaprogramoknak köszönhető, ugyanakkor az elmúlt hónapokban a versenyszféra munkakereslete is lassú élénkülést mutatott. Az egy főre eső ledolgozott munkaórák száma ugyanakkor mérséklődött, amelyben a részmunkaidős foglalkoztatás trendszerű emelkedése és a konjunktúra alakulása is szerepet játszott. A munkapiaci környezet változatlanul laza az MNB szerint, ami elősegítheti, hogy a vállalatok a fogyasztói áremelések helyett a bérköltségek visszafogásán keresztül javíthassák jövedelmezőségüket.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Atya Úr Isten! "MNB: a közmunka és a külföldön dolgozó magyarok miatt jobb a foglalkoztatás" fogadjunk hogy ezt az orbitális baromságot, maga a pöttyössegű kancsal elmebeteg nyilatkozta.
1. a közrabszolgaság nem munka!
2. a külföldön dolgozó magyarok nem itthon fizetnek adót, tehát semmi közök a honi foglalkoztatási mutatókhoz!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.