A Demokratikus Koalíció (DK) "gyalázatosnak" tartja, hogy a másodfokú eljárás során szerdán nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Molnár Gyula szocialista politikust, Újbuda korábbi polgármesterét és felfüggesztett szabadságvesztésre egykori helyettesét, a volt SZDSZ-es Lakos Imrét – közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

A XI. kerület korábbi polgármesterét szerdán pénzbüntetéssel is sújtották, valamint két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség azzal vádolta őt, a most hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Lakos Imrét és egy ügyvédet, hogy 2006-ban Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az első fokú eljárás során még bűncselekmény hiányában felmentették a vádlottakat.

Az ellenzéki párt véleménye szerint a szerdán meghozott ítélet "minden demokrata számára elfogadhatatlan". Folytatásként azt írják, hogy "az orbáni önkény koncepciós perekkel akar eltakarítani mindenkit, aki útjában van". Hangsúlyozzák, hogy a DK szolidaritást vállal a két politikussal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.