Tűzoltói tiszteletadással temették el pénteken Dorogon Kövecs Gergő tűzoltót, aki november 1-jén este egy turista mentése közben a Rám-szakadékba zuhant és meghalt.

A temető fő útján egyenruhába öltözött tűzoltók és mentők álltak sorfalat. A temetésen az ország minden részéből érkezett több száz tűzoltó, mentő mellett részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója.

Eltemették Rám-szakadékban meghalt tűzoltót

"Kövecs Gergő szolgálatteljesítés közben igazi önzetlenségről, áldozatkészségről tett tanúbizonyságot. Szakmaszeretete, elhivatottsága örök példa mindannyiunk számára. Mély fájdalommal, megrendülten állunk bajtársunk ravatalánál" – mondta búcsúbeszédében Czomba Péter, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Az Országos Mentőszolgálat részéről Debrődi Gábor, a mentőmúzeum igazgatója idézte fel Kövecs Gergő alakját, akivel a budai mentőállomáson gyakran szolgált együtt. Életének 32 évét tudatosan felépített, sikeres életútnak nevezte.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a szertartás megkezdésének időpontjában, délután egy órakor az ország valamennyi hivatásos tűzoltó parancsnokságán megemlékeztek elhunyt bajtársukról a szolgálatban lévő tűzoltók: a laktanya elé kiálltak a járművek és megszólaltatták a szirénákat.

Az esztergomi tűzoltókat november elsején este hét órakor riasztották, miután egy kirándulócsoport egyik tagja a Rám-szakadékba zuhant. A helyszínt csak gyalog lehetett megközelíteni és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba zuhant és a helyszínen meghalt.

Az elhunyt tűzoltót az OKF főigazgatójának javaslatára a belügyminiszter a szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismeréseként hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő.

Az OKF kivizsgálta a mentés körülményeit és nem talált szabálytalanságot. Az OKF tűzoltósági főfelügyelője, Bérci László korábban elmondta, a tűzoltók a szabályoknak megfelelően jártak el. A mentést fentről megkezdő páros fix kikötési pontot keresett a sérült felhúzására szolgáló, illetve magukat a tűzoltókat is biztosító kötél kikötéséhez, ezért nem volt biztosító kötél a szerencsétlenül járt tűzoltón.

Kövecs Gergő 1981. április 2-án született Esztergomban. Sorkatonai idejét polgári szolgálatot vállalva az Esztergomi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon töltötte, ezután lépett be a hivatásos állományba; 2004-ben beosztott tűzoltónak nevezték ki, 2011-ben a megyei tűzoltó szakmai versenyen első helyezést ért el, a rászorulókon nemcsak tűzoltóként, hanem szabadidejében mentőápolóként is segített.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Nem szeretném, ha hétfőn Bakondi még a székében ülne...
ga-bika
Ez is egy munkahelyi baleset,egy a sok-sok munkahelyeken történt balesetek közül.
Sándor Gyuláné
Részvétem a családjának.Nyugodjék szegény most már békében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.