Egyetlen ember próbált segíteni azon a férfin, aki egy 5. emeleti ablakból ugrott ki szombaton a Blaha Lujza téren. A szemtanú azóta is zaklatott, de nem annyira a haláltusa látványa, mint inkább az emberek közömbössége kavarta fel. Eleinte még lélegzett, de egyre lassabban vette a levegőt az a férfi, aki szombaton kiugrott egy hotel 5. emeleti ablakából a Blaha Lujza téren – mondta az Origónak Ferenczi Gábor, aki egyedüliként próbált segíteni a tragikus sorsú emberen. Ferenczi önként jelentkezett az interjúra, mert – mint mondta – ezzel is szeretne változtatni az emberek mentalitásán. Barna hajú, szakállas, fiatal férfi, aki néha könnyezve, néha káromkodva, kiabálva mesélte el a szombaton történteket. Ferenczi egy buszon volt éppen, amikor megtörtént a baj. Leugrott a járműről és odarohant. Először nem is hitte el, hogy igazi emberről van szó. "Arccal a betonnak volt, nem tudott lélegezni. Láttam, hogy oldalra kell fordítanom a fejét, lehajoltam hozzá. Azokat a hangokat nem felejtem el" – fogalmazott.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Ahogy kezeli a felso vezetes az embereket - lelketlenul- ugy kezelik egymast az emberek is, mert ezt latjak viselkedesi formakent.
Sajnos, ez egy hosszu ido alatt kialakult folyamat, sem rendelettel, sem egyszeri peldamutatassal nem lehet megtorni, megvaltoztatni...:o((
A rossz pelda sokkal ragadosabb, mint a jo...
Egyszer az autom egy napra a szervizben volt, es megkertem a baratnomet, hogy jojjon ertem, es vigyen be a munkaba.
Lesetaltam a fo utca sarkaig, hogy ne kelljen az utcankba bekanyarodnia a baratnomnek, aki kb. 5 perc alatt ert oda. Ezalatt az 5 perc alatt 3 auto lassitott le mellettem, megkerdezve, hogy miben segitsenek, hova vigyenek?(A supermarket egyenruhajaban voltam, es nem volt normalis dolog, hogy nem kocsival vagyok. A kisvarosunkban egyaltalan nincsen semmilyen tomegkozlekedes sem, vagy gyalogolni kell a rovidebb tavokon, vagy biciklizni, vagy valakit megkerni a csaladbol, az idosebbek taxival jarnak vasarolni, ami nem draga.) Hozza kell tennem, hogy olyanok alltak meg, akiket egyaltalan nem, vagy csak a supermarketbol , latasbol ismertem. Itt senkit sem hagynak magara, mar a gyermekek is tanuljak a jotekonykodast, tobbfele modon. Az iskolakban NEM KOTELEZO a hittan, erkolcstan pedig egyaltalan nincs.
No comment...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
Szomorú eset, és sajnos hasonlónak magam is tanúja voltam, - közel harminc évvel ezelőtt, és még ma is emlékszem minden percére - . Ott egy hölgy ugrott ki az ablakon, és egy kisfiú állított meg minket, akik az útról nem láthattuk az esetet, mert este volt. Azonnal leálltunk, odamentünk, én stabil oldalfekvésbe rendeztem a hölgyet és beszéltem hozzá, ő pedig ahogy tudott, szintén kommunikált. Akkoriban még nem volt mobiltelefon, így férjem elment a mentőkért, akik hamarosan megérkeztek. Sajnos a kórházba szállítás után, még azon az éjszakán elhunyt a hölgy, de azt hiszem, egy pillanatig sem volt elhagyatott, és emberként álltunk a helyzethez. Nem fényezem magam, de valahogy így kellene mindenkinek viselkednie.
Törölt felhasználó
Kivételesen ebből nem kell politikát csinálni senkinek. Ez így van amióta az eszemet tudom ebben az országban. Valaki összeesik az utcán és percekig "átlépnek" rajta. A közszolgálati szerver elfásult és megalázó/embertelen viselkedése..ugyanolyanok mint a járókelők, magyar emberek ők is..:( Ez nem a politika, nem a "fejétől bűzlik a hal", ezek mi vagyunk magyarok, ilyenek vagyunk. Sajnos ezt én is átéltem többször is. Teljesen meg tudom érteni a tanút, hogy ezt a nyilvánosság előtt el akarta mondani.
Everest
Az a társadalmi morál, amelyben élünk ilyen reakciókat vált ki belőlünk, egy tragikus esemény láttán. Nap mint nap a TV csatornákon edződik az ember. Kell nekünk a számtalan gusztustalan, naturalista krimi-sorozat. Amerikai szenny, ami elborít bennünket a képernyőkön keresztül. A valóságot az emberek szinte csak virtuálisan élik meg. A mi tévéseink is felnőnek hozzájuk a zuperszexi...undormányukkal. A Mónika-show -tól végre megszabadúltunk, de kaptunk helyébe utánpótlást. A mi társadalmi dzsungelünk már csak ilyen.
roTor
@dömdödöm: huszonnyolcbilliárd-háromszáznegyvenhétbillió-kétszázkilencvennyolcmilliárd-háromszázhetvennégymillió-kilencszázhuszonnyolcezer-háromszázhetvennégy

Küldöm a számlaszámom privátban ok ? :))
dömdödöm
@roTor: és honnan tudjam hogy ez pontos ? Tévedhetsz akár egy két billiárdot is :-))
Desischado
Ha EMBER, akkor segít. Ha nem, akkor nincs miről beszélni. Ha tudok, segítek, de én is voltam olyannak szemtanúja, és pont volt egy ilyen esetem, összeesett egy középkorú úr, és jópáran elmentek mellette, mert automatikusan feltételezték, hogy részeg, pedig a vérnyomásával volt baj. Kihívtam a mentőt, és közben a fiát is értesítettem, akivel a kórházban találkoztam, mert mivel még nem volt ott senki, én meg tudni akartam, hogy mi lesz az úrral, én is bementem a kórházba. Amit ebből kiakarok hozni, ahogy az úr, és később a fia rámnéztek, és amilyen hálásak voltak, arra még most is emlékszem, és nagyon jó érzéssel gondolok rá! Soha nem tudhatjuk, mi a valóság, nem szabad a látszat után ítélni! De sajnos, egyre többen közömbösek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.