Az "egykori sértett dolgozók nyilvános vádaskodásai" lerombolják az adómorál javítása érdekében megtett kormányzati intézkedéseket – ezt mondta Giró-Szász András kormányszóvivő azzal kapcsolatban, hogy Horváth András, egykori adóellenőr ezermilliárdos államilag segített adócsalásról beszélt.

Giró-Szász szerint több fideszes országgyűlési képviselő, például Varga Mihály is már azelőtt tudott az adócsalások rendszeréről, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat, sőt úgy értesült, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is a témával.

Giró-Szász András ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy NAV 2010-ben a Vám- és Pénzügyőrség és az APEH egyesülésével jött létre, nyomozati hatáskörrel. Azzal, hogy a nyomozás odakerült, nagy, egységes adóhivatal jött létre. A hatáskörök jelentősen szélesedtek, épp az adóelkerülés felderítése érdekében – mondta, megjegyezve, az összevonásnak nemcsak az lett az eredménye, hogy az adó-nyomozócsoport a szervezeten belülre került, hanem 2011 januárjától meg is erősítették (korábban a VPOP részegysége volt).

A kormányszóvivő hozzátette: az összevonással leegyszerűsödött az adatkapcsolat az adóhivatal és az adónyomozók között, míg korábban minden ügyre külön jóváhagyás kellett.
A kiemelt ügyek igazgatóságának megszüntetése szakmailag indokolt volt, hiszen az átszervezés óta már házon belül van a nyomozó részleg – folytatta.

Giró-Szász András arra is kitért, hogy Vámosi-Nagy Szabolcs, az APEH korábbi elnökhelyettese szerint elképzelhetetlen, hogy ilyen nagy ügyeket eltussolhattak volna a NAV-nál, mert a szervezeten belül legalább 10-15 vagy akár 25 embernek tudnia kellett volna erről, "márpedig ahol ennyien tudhatnak valamiről, az nem képezheti hosszú időszakon keresztül titok tárgyát".

A kormányszóvivő kijelentette: Magyarországon rossz az adózási morál, az "ilyen hírkeltés tovább rontja az adómorált", ez pedig ellentétes az ország érdekeivel – jelentette ki a kormányszóvivő.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
A Békemenet mindjárt megy meglincselni ezt a szerencsétlen muksót, zseniális ahogy ellene akarják hangolni a közvéleményt.

Két lóugrás, és figyeljétek meg, Hoppál, Zsigó és Selmeczi udvari bohócok holnap már arról fognak hisztériázni, hogy egyenesen Horváth miatt pocsék az adózási morál.

Ja, és ez a Horváth Bajnai és Gyurcsány embere, föl-van-hec-cel-ve!

Ez lesz a forgatókönyv, holnap már ne is olvassatok híreket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Én is aggódom Horváth Andrásért, és a " Horváth Andrásokért " Most ország világ elé tárják hogy csak egy aktatologató volt, azt is igen gyengén és hibásan tette, amiért rosszallását fejezte ki a feljebbvalója, mire ő megsértődött és jogtalanul, illetéktelenül, aljas szándékkal kifürkészett néhány, általa fontosnak vélt " titkot " amit jogtalanul lemásolt, á.10.-Ft X 60.000 db=600.000.-Ft. amit most be kell fizetnie, fegyelmileg kirúgva, végkielégítés nélkül, olyan személyi aktával, amivel még hajléktalan sem lehet.
Néhány külföldi bérgyilkosnak megbízás, tűnjön balesetnek, mert közben már kész az orvosi jelentés, mely szerint ez a gyenge kis emberke megzakkant a saját maga okozta probléma súlya alatt, így figyelmetlenül ment át a sinek között a nyugati pályaudvar hátsó rendezőudvarán. Aztán minden megy tovább.
Csolovek
@összefogás: Te hülye vagy, vagy csak hülyéskedsz.?
gabrella
Hová lett a Gyurcsányos cikk, amivel segítséget kér???
bundi
@F_Viktor: frissítsünk, és tartsuk napi szinten a témát...
most hol is tartunk? feljelentgetés?
F_Viktor
@bundi: Egy kis lejáratásnak szánt karaktergyilkosság és két feljelentés?
Nem tudom a közmédiákban hogyan kommunikálják Horváthot.
DR Eric CARTMEN
Elsőként a fideszes Kocsis Máté érdemelte ki a "nap gyökere" címet a Magyar Gyökérhatározó frissen indult rovatában: "Frissen alapított díjunk első „büszke” tulajdonosa Kocsis Máté, a 8. kerület metroszexuális polgármestere, akinek bár annyi esze van, mint egy befőttesüvegnyi szárított szöcskének, mégis olyan arrogáns, mint Bochkor Gábor és egy pornóbajuszos texasi kamionsofőr együttvéve. Kocsis Máté a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülésén váratlanul levetette a napirendről az ezermilliárdos áfacsalással kapcsolatos meghallgatások ügyét. Az ülésen több dossziényi bizonyítékkal a hóna alatt megjelent Horváth András, a NAV egykori munkatársa, ám Kocsisnak köszönhetően még csak szót sem kapott, így anélkül ment haza, hogy a direkt emiatt összehívott bizottság egyáltalán napirendre tűzte volna az ügyet." "A piszlicsáré kérdésekben máskor oly vehemens Fidesz most sunyít és az adócsaló maffiát védi."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok