Elengedte a rendőrség Istvánffy Andrást, a Negyedik Köztársaság (4K!) párt elnökét, akit csütörtök este előállítottak, mert nyilvánosan elszívott egy marihuánás cigarettát.

Istvánffy András a szervezet Facebook-oldalán azt írta: átkutatták a zsebeit, majd hosszas várakozás és a vizeletminta leadása után elengedték.

Közlése szerint azért döntött a "polgári engedetlenség" mellett, mert "az, hogy egy füves cigi elszívásáért a rendőrség állít elő, mint bűnözőt, pont olyan nonszensz, mint a főtéren semmisíteni meg a sört". Ezzel – közlése szerint – arra utalt, hogy néhány nappal ezelőtt Nigériában 240 ezer palack sört semmisítettek meg a főtéren az iszlám törvények miatt.

A 4K! csütörtök este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Istvánffy András mielőtt rágyújtott, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nádor utcai irodájában jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után. A pártelnök szerint "tűrhetetlenné vált a képmutatás". "Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző" – írta Istvánffy András.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben az MTI-nek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sbl
"Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző" – írta Istvánffy András."
Ki mondta neki hogy ilyen világban éljen?
Menjen olyan helyre, ahol a hasonszőrűek gyülekeznek.
Nélküle többen leszünk.
Kala Majka
Én pedig nem akarok a füvesek és vámpírok világában élni.
sbl
@Kala Majka: Nem is fogsz.
Eljön utóbb-előbb az az idő, amikor az ilyen alakok ki lesznek emelve a társadalomból és biztonságos helyeken lesznek tárolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.