Elrántotta a kézcsókra készülő Orbán Viktor elôl a kezét az 500 ezredik külhoni magyar állampolgár, Böjte Csaba édesanyja – írja a Bors.

Julianna néni is megkapta magyar papírjait, de a kormányfőtől csak a kézfogást fogadta el, a csókot nem.

Orbán kézcsókkal akarta búcsúzóul megtisztelni az asszonyt, ám az idős hölgy kezét maga felé rántva jelezte: elég lesz a kézfogás is. Végül Orbán az enyhe, csókra fókuszáló előrehajolást fejbiccentéssé változtatta, majd mosolyogva távozott – olvasható a Borsban.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@sbl: A kézcsók protokollszabálya:

"A nő mindig kézfogásra nyújtja a kezét függőleges kéztartással. A férfi ezt elfogadva fordít a hölgy kézfején egy negyedet, megemeli a nő derék- és mellmagassága közé, ráhajol a kézfejre, és nem érinti meg azt ajkaival. A nő eközben nem rángatja el a kezét, nem emeli azt sem el, sem fel, szemével követi csak a mozdulatsort. "

Úgyhogy lehet ezt magyarázni, de felesleges. A nőnek nem illik elrántani, a férfinak viszont nem illik erőltetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Lángra lobbanó gyűlölködés, a rossz indulatú, elégedetlenség felszításának káros következménye. A kommentelők egészségének, idegbetegségeinek egyre gyakrabban megjelenő, káros hatása, édes anyanyelvünkre. Egyfázisú betegséggel rendelkezők, beágyazása a közbeszéd trágárságának tündöklésébe. Ettől lesz sötét a kommentelő! De mást úgysem tud elsajátítani! Születési károsodás, nem sajátos törekvés!
Dr. Álamfö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
keresztapa
@outsider: Szocialista erkölcs a kézcsókot nem ismerte, mert akkor a popó csók volt a divatos érintkezési forma, azért nem tudják a kézcsókot érvényesülni, mert sajátos tiszteletüket csak a saját ideológiájuknak fejezik ki, amihez a kéznek semmi köze nincs. A kezüket ők sajátos célból használják, elvétel céljából.
bakegya
@kkalman: egyet is értek,de véleményem szerint egy kampány-színjáték volt-de még a rongyrázó provokáció műfajtalanságának gusztustalanságát is súrolta nálam a rendezvény,amivel ezt a gyermekmentő atyát inkáb csak lejáratják,felhasználják,mint megtiszteli a nagymagyar-nemzeti csöpögés szentségtelen vizéjével!
A meglehetősen idős asszonynak sem hinném,hogy élete nagy vágya lett volna ez az orbáni szokás szerint kétmarokra fogott,"hímsoviniszta"- kézcsók.
sbl
@Desischado:A "nénike" nem "rángatta a kezét" hanem elhúzta.
Orbán erre diszkréten reagált.
z amiről itt szó van, a prolik csámcsogása a "sztorin".
Nekem nincsen "hőn imádott" Viktorom - ezek szerint - mégsem tudod hogy hová tartozom.
Imádni - hívőknek - Istent szokás.

Ami a sértéseket illeti engem éppen eléggé sokan próbálnak meg sértegetni - te is - csak éppen úgy pereg le rólam, mint a legendás Tigris harckocsiról a géppuska lövedék.
Mindig azt nézem ugyanis, hogy ki akar sérteni, sértegetni.

Ami meg a putriban lévő "illemtanítást" illeti valószínűleg ez az egyik mostani oka B. A. Z. problémahalmazának...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.