Kávéval, étolajjal és szaloncukorral is csalják az áfát a cégek, de Észak-Magyarországon az igazi nagy üzlet a „vas”. Magyar-szlovák viszonylatban „utaztatják” az árut, a kamionokról gyakran le sem pakolnak, csak kicserélik a fuvarlevelet, és mehet is vissza a szállítmány a feladóhoz. Előfordul, hogy hétfőn a rakodómunkások felpakolják a lemezeket a teherautóra, és pénteken ugyanazokat a lemezeket pakolják le róla. Addig járja az utakat, és termeli a visszaigényelhető áfát. A kamionsofőröknek is elege van az áfacsaló cégekből, akiknek színlelt fuvarozásokat kell végezniük, és Horváth András, a NAV-botrány kirobbantójának példája arra ösztönözheti őket, hogy ők is kitálaljanak – véli egy sofőr, aki megkereste a hvg.hu-t, hogy elmesélje, hogyan zajlanak azoknak a cégeknek a gyanús ügyletei, amelyektől időnként ő is kapott megbízásokat. Azért akart mesélni nekünk, hogy megmutassa, valóban létezik és működik az, amiről Horváth András beszél. Arra számít, hogy ha az adócsalások miatti...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Szép lassan csak csorog a sz@r a kormány és a NAV nyakába!! Remélhetőleg hamarosan ömleni fog !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@kiskutyauto: Nyugi, a bűncselekmény elkövetőire, az elkövetési körülményekre, módszerekre feltáró vallomást tevő emberkéket gazdasági bűncselekmények esetében nagyon ritkán marasztalják el, így ösztönözve az embereket a hatósággal történő együttműködésre !

Számos esetben vádat sem emelnek ellenük,márpedig a bíróság csak a vádiratban foglalt cselekmények tárgyában járhat el !
kiskutyauto
@szablyafűrész: Érdekes joggyakorlat... volna ha minden esetben így volna... de elég gyakori sajnos a szubjektív kettős mérce... pl egy ilyen sofőrt aki feltár, egyűttműködik, bűnös, de segít, nem bántják.. míg nemritkán bepalizott strómannokat, akik lényegesen kisebb effektív kárt okoznak és abszolút nem veszélyesek a trásadalomra, gyakorlatilag megélhetési strómanságba sodorták, mégis a törvény szigora azt mondja, hogy nem mentesít, a stróman az bizony keményen bűnsegéd, független attól, hogy együttműködik-e vagy sem...
Gyuri Géderről
Ugyan ezt játsza el néhány húsipari cég, csak élő vagy felezett sertést utaztatnak.
szablyafűrész
@kiskutyauto: Nyugodtan könyveld el magadnak, hogy helyes infót kaptál ebben a tárgyban. Itt nincs " lenne" hanem csak "van". A sofőr kriminalitása a jelzett esetben semmi esetre sem azonos a tettesekével, vagy a társtettesekével és ezt először az ügyész mérlegeli, aztán a bíróság, a hatósággal együttműködő terhelt mindig a sor legvégén áll a bűnösség tekintetében !
És írd fel magadnak: vádalku !
Desischado
Én örülök, mert az, hogy ez a sofőr is kitálalt, jelzi, hogy borul már a bili kifelé! Remélem, amit az egyik kommentelő hangoztatott, hogy ennek a szemét, gátlástalan kormánynak a Watergate-je lesz! Magy másképpen szólva, a Waterloo-ja!
ila51
A séma régi , utazott már zöld borsó , élő borjú , meg ami kell ! :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.