Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről – mondta Rogán Antal frakcióvezető a HírTV P8 című műsorában szombat este.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy újabb, harmadik rezsicsökkentést tervez a Fidesz, azon már dolgozik a frakcióvezető.

Rogán Antal véleménye szerint a harmadik rezsicsökkentés megvalósítható, és kifejtette: az elmúlt egy év díjcsökkentése ellenére még mindig az európai átlag feletti Magyarországon az átlagos rezsiköltségek mértéke a jövedelemhez képest.

Hozzátette: a harmadik rezsicsökkentés célja, hogy a rezsidíjak megközelítsék az európai átlagot, azt vizsgálják, hogy megtudják-e tenni ezt egy lépésben.

A menetrendről közölte, hogy hétfőn tájékoztatja a frakciót a harmadik rezsicsökkentésről, és a pontos számok kialakítása végett létrehoznak egy munkacsoportot is, amelyet ő vezet, tagja lesz Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője is.

Mint mondta, a munkacsoport ülésére meghívják Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét is, mert vannak kérdéseik a számokat illetően.

Rogán Antal azt mondta, a munkacsoport álláspontjának kialakítása után a Fidesz-frakció január elején, évadnyitó ülésén dönthet a harmadik rezsicsökkentésről.

A Kúria devizahitelekkel összefüggő jogegységi döntésével összefüggésben Rogán Antal közölte, hogy három alapvető kérdésben várják a legfelsőbb bírói fórum állásfoglalását. Ezek között említette azt, hogy devizahitel-e a devizahitel, azaz érvényesíthető-e az árfolyamkockázat, továbbá szeretnék tudni, hogyan értékeli a Kúria az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét, valamint az árfolyamrés kérdését.

A frakcióvezető hangsúlyozta, ezekben a kérdésekben világos jogegységi útmutatásra van szükség, de a Kúria döntése nem jelenti azt, hogy az emberek bármit visszakapnak. A Kúria világos döntése esetén a parlamentnek kell cselekednie – tette hozzá.

Elmondta, hogy a Kúria várhatóan több lépcsőben hoz majd döntést, a végleges álláspontjának kialakítását március végére, április elejére várják.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
Nem unják még ezt a rezsihazudozást?? Egyszer számolják már ki, hogy a 3 év alatt-amióta EURÓPA LEGMAGASABB ÁFÁJÁT bevezette az "adócsökkentés kormánya", mennyivel fizettünk többet MINDENÉRT !!! MINDEN EGYES BEVÁSÁRLÁSNÁL-TANKOLÁSNÁL-SZERVÍZNÉL-UTAZÁSNÁL stb stb stb. Most, hogy morzsákat szórnak a tolvajok, hálásnak kéne lennünk?? Nem vagyunk mi birkamenetelők !! Mi gondolkozni, és számolni is tudunk !!
hajhagyma
@pbalage: én a parlamentet mindig a rablok tanyájának hivtam...
hajhagyma
Azt még megértem hogy a szegényeknek lenne rezsicsőkkentés de a gazdagoknak miért ??? ők kitudják fizetni a rezsijüket!!!itt valami nagyon sántit,,,de nagyon ,nagyon.
coyote3
A kis kancsi komcsi ivadék pusztán azt felejti el, hogy az oroszok ebben az évben mintegy 20 %-kal csökkentették az EU-ba szállított gáz árát. Úgy tűnik ezt is a maguk sikerének könyvelik el:) Vagy a másik lehetőség, hogy a zsírdisznó lekokizta Putyint :))))) Ja és ebben az évben egy jelentős olajipari beruházás miatt 5 és 10 % -kal lesz olcsóbb az orosz benzin és gázolaj is. Javaslom a kis agyatlannak, hogy gyorsan ennyivel csökkentsék az üzemanyagok árát is...
kukac50
A fával fűtőknek is jár a 30%-os reszicsökkentés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.