Még karácsony előtt fejenként nettó 33 700 forint többletjuttatást kap 30 ezer vasúti dolgozó, amivel maradéktalanul teljesül a kormány korábbi vállalása; a vasutasok helytállását és az ágazat kiemelt fontosságát három év alatt összesen bruttó 5 milliárd forinttal ismerik el – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MÁV közös közleményben hétfőn az MTI-t.

A kormány és a VDSzSz Szolidaritás között 2011-ben megkötött kétoldalú megállapodás értelmében az idén összesen 2 milliárd forint pénzügyi ösztönzésben részesül mintegy 30 ezer vasutas. A kifizetésről Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke írt alá megállapodást hétfőn.

A pénzügyi ösztönzés fedezetét a költségvetésben elkülönített forrás biztosítja. A közlemény szerint a munkájukkal kiérdemelt összegeket a vállalati átszervezések vagy vonalátadások miatt a MÁV-csoport más vállalataihoz vagy a GYSEV-hez került vasutasok is megkapják. A forrásból a vezető beosztású munkatársak nem részesülnek.

A közleményben emlékeztetnek: Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke 2011 novemberében állapodott meg arról, hogy három év alatt összesen 5 milliárd forintot fizetnek ki a vasúti dolgozóknak. Az érintett munkavállalók az első 1 milliárd forintot már tavalyelőtt, a tavalyi évre eső 2 milliárd forintot pedig tavaly decemberben megkapták.

A kormány a vasutasok példás helytállását és a legnagyobb foglalkoztatók közé tartozó vasúti ágazat kiemelt fontosságát ismeri el a pénzügyi ösztönzéssel – áll a közleményben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Azoktól a vasutas dolgozóktól akik dolgoznak éjjel-nappal, ünnepnapokon, nincs se karácsony se szilveszteri buli, helytállnak a nyári 42 fokban, és a téli mínuszokban-azoktól nem sajnálom azt az évvégi 30 ezer forintos jutalmat.
Ellenben azoktól a vezérektől akik már felvették a 19 milliót,--még vissza is venném tőlük.!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A munkásoknak aprópénz, a vezéreknek súlyos milliók! Hogy nem sül ki a szemük!!!
gabrella
Azért a kereskedők is megérdemelnék,hogy ingyen vásároljanak, pont mint a vasutasok ingyen utazása!
gomez
Én még soha nem láttam akárhányszor utaztam vasúton ,hogy megszakadtak volna a dolgozók. ötösével sétálgatnak a peronon, ha bejön a vonat megrohamozzák, és várják a következőt! Nem sajnálom tőlük de igaza van annak aki a kereskedelemben dolgozókat, az ipari munkásokat és még ki tudja hány embert védelmébe vesz! Szerencsétlen közmunkásokról már nem is beszélve, akik biztosan örültek volna pár ezer forint karácsonyi ajándéknak! Nem cipősdobozban kell megoldani a problémát!
Meine Ehre heisst Treue
@gomez: Gondolatod 2. felével teljesen egyetértek.

Kérlek fejtsd ki, hogy érted: nem szakadtak meg a dolgozók, ötösével sétálgatnak a peronon, ha bejön a vonat megrohamozzák. Ebből keveset értek.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Erre én is kíváncsi lennék, szerintem arra az 5 utasra gondolt, akik megrohamozzák a vonatot. Ebből az 5 utasból 3 a rodeózó nyugdíjas, akik a rúdugrókat megszégyenítő lendülettel dobják fel magukat a vagonba.
A peronon egyedül a forgalmistát lehet látni. Meg a lepusztult raktár és egyébb valaha működő épületeket.
Azért jó lenne, ha legalább csak a fölöslegessé vált budikat lebontanák:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.