A kormány minden magyar áldozat előtt lerója kegyeletét a hazánk tragikus német megszállására emlékeztető alkotás állításával és a holokauszt hetvenedik évfordulójára szervezett emlékévvel – olvasható a Kormányzati Információs Központ csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
A kormány úgy tesz, mintha minden magyar áldozat előtt tisztelegne. De ez nem igaz. Nem férhet egy képre a Horthy szobor és az emlékmű a II. Vh áldozatainak emlékére. A kettő ellentmond egymásnak.
Ez csak egy újabb porhintés a fitymasz részéről. El kellene dönteniük, hogy a két szobor közül nekik melyik a fontosabb, és azt megvalósítani, a másikat meg elfelejteni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lajospapa
Talán... nagy dolog lenne ... az is,..ha...nem állítanának szobrot ... vitéz Nagybányainak ...
csipek
@lajospapa: Pedig lesz!!! És lesznek Horthy utak, terek, parkok, hidak, iskolák, és a Parlamentben Horthy-terem...
Mert az ország többsége szerint megérdemli.
lajospapa
@csipek: Most mondjam azt, hogy az ország is megérdemli amit kapott már? Most mondjam azt, hogy megérdemeltük a Don kanyart, hogy Németország megérdemelte a drezdai bombázást, hogy Japán megérdemelte az atombombát? Ha a többség csak ennyit tanult akkor igen.
kkalman
A kormány úgy tesz, mintha minden magyar áldozat előtt tisztelegne. De ez nem igaz. Nem férhet egy képre a Horthy szobor és az emlékmű a II. Vh áldozatainak emlékére. A kettő ellentmond egymásnak.
Ez csak egy újabb porhintés a fitymasz részéről. El kellene dönteniük, hogy a két szobor közül nekik melyik a fontosabb, és azt megvalósítani, a másikat meg elfelejteni.
csipek
@lajospapa: Nem is kell mondanod. Tudjuk, hogy ezt gondoljátok. Ezért szeretünk titeket! :-)))
csipek
@lajospapa: "Most mondjam azt, hogy megérdemeltük a Don kanyart, hogy Németország megérdemelte a

drezdai bombázást, hogy Japán megérdemelte az atombombát?"

Don-kanyar.
A témáról bővebben a honlapomon: donkanyar.gportal.hu/

Hat nagybátyám volt kint - (egy se akart odamenni) -, kettő jött haza. A elmaradt négyről még hír se

jött. Az akkor 7-800 fős szülőfalumból negyvenhét férfit vitt el a Don. És a falu siratta Horthy Miklóst!!! Mert a falu magyar, fájt neki a magyar sors, és iskola nélkül is tudta ott tudta mindenki, hogy ebből a háborúbol - ahol két egymás torkát marcangoló szörnyeteg között vagyunk, ki nem maradhatunk. Minden akkori megítélés szerint a Harmadik Birodalom hónapok alatt elfújja a Vörös Rémet. Mellé álltunk. Rosszuk tettük.
Könnyű utólag a karosszékben sörözve okosnak lenni!

Mit kellett volna tennie? Ellenállni Hitlernek? Akkor Lengyelország sorsára jutottunk volna. Német Főkormányzóság lettünk volna Veesenmayerrel a nyakunkon. Jött volna Eichmann már 1941-ben(!!!) SS-estől, Gestapostól, Einsatzgruppestől, Zyklon B-stől, és épített volna minden megyében egy Auschwitzot.

Drezda:
Németország érdemelte meg a bombázást??? A csecsemő, az ártatlan civil? Vagy szerinted minden német náci volt? Hadd süljön meg elevenen?
Hiroshimában és Nagaszakiban nem voltak komoly katonai célok. Ezzel e kijelentéseddel az általánosítás öncélú pusztítás, az emberetelenség mellett szavaztál.

Itt nincs elég hely a témaában alapos és tényekkel támogatott vitára. Ha rá késztetésed, és hozzá ismereted, nézz ide be: agymenetelo.blog.hu/
kedwes
Nekem nagyon elegem van az álszenteskedésből, az úrhatnámságból.
Csak azokra kell emlékezni, akik utódaitól "támogatás" várható.
Bezzeg az igazi Magyarokról - Don kanyar katonái - szó sem esik. Soha egy sem - utódaik sem - kapott, kaptak semmilyen kártérítést. Még emléket sem!
lajospapa
@csipek: Nos azt hiszem tökéletesen félreértettél. Pont azt akartam mondani Drezdával, Hirosimával, Don kanyarral kapcsolatban, hogy ezeket a szenvedéseket azok kapják akik legkevésbé bűnösek. Sokszor éppen a bűnösekről neveznek el utcát, állítanak róluk szobrot.
Az utólagos okosság tényleg nem helyénvaló. Így az sem hogy ha nem megyünk szövetségesnek Hitler mellé akkor hamarabb megszállnak. Lehet. De volt Európában olyan uralkodó, aki a megszálláskor kitűzte a sárga csillagot a kabátjára. 1941-ben Magyarországtól nem követelte Hitler a belépést.
És végezetül még egyet kérdeznék! Ha Horthy kényszer alatt cselekedett, amikor a Donhoz küldte a magyar honvédet, a munkaszolgálatost, a magyar állampolgárok százezreit idegen hatalomnak engedte át, akkor szobor jár neki? Mert Európa legnagyobb hatalma erre kényszerítette? És Kádár Jánosnak?!!!
miazavalami
@csipek: Azt akarod mondani hogy Hortynak az országnak nem volt más választása?
miazavalami
@lajospapa: Szerinte akkor lett volna az országnak választása amikor a szovjetek mellé álltunk..., akkor viszont nem amikor Horty a németekkel kötött szövetséget. Fura mi?
csipek
@lajospapa:
Tényleg örülnék, ha ezt a vitát a blogban folytatnánk. Egyrészt itt OFF lenne, másrészt elég hely sincs rá.

Kádár szerintem is pontosan olyan cipőben járt, mint Horthy. Egy világbirodalom pórázán kellett táncolnia. Mindkettő igyekezett LEHETŐSÉGEIK SZÉLSŐ HATÁRÁIG ELMENVE ellenállni, mindkettő sorstragédiája, hogy Oly korban éltek, amikor a történelem ezt rótta rájuk, hogy az utókor (egyik-másik fele) nemzetvesztő árulónak tarja őket.
Ha rajtam múlna mindkettőnek szobrot állítanék a Magyar Szabadság Terén. Nem tudok elképzelni mást, ami jobban érzékeltetné történelmünk felemásságát.
Egymással szemben állnának, és egy közös koszorúzóhelyük lenne. Talán, majd egyszer...
csipek
@miazavalami: Igen. Pontosan azt mondom.

Persze, persze! Churchill az ő balkáni partraszállásával. Még Roosevelt is kiröhögte. Nem akart Gallipolli II-t.
miazavalami
@csipek: Na várjál már! Őket ne keverjük bele jó?
Csak azt furcsállom Horty hozzáállásában hogy akkor akart a németekkel szembeszállni amikor mind a két fia odalett. Azért az szégyen a mai napig, hogy ide úgy vonultak be a németek , hogy egy ország éljenzett nekik.
csipek
@lajospapa: KImaradt. A '41-es megszállás nem feltételezés. Lásd: Lengyelország.

Az a feltételezés, hogy minket nem szálltak volna meg, ha megpróbálunk ellenállni.

A sárga csillag. Nem volt olyan! Ez csak Leon Uris meséje a dán királyról.
csipek
@miazavalami: ÉLJENZETT??? Ezt honnan a fészkes francból szedted???
Te Ausztriáróll láthattál képeket.
Itt még elszigetelt fegyveres ellenállás is volt.
csipek
@miazavalami: Megfogtál, már nem emlékszem. Vagy húsz éve olvastam, arra sem emlékszem, hogy melyik könyvben. Ha jól emlékszem Bokor Péter volt a szerzője.
De az biztos, hogy volt, és hogy Magyarországon nem volt népünnepély.
Hitler szándékosan kihívta Horthyt tárgyalni Klessheimbe, aztán repülőtámadást hazudva késleltette a hazajövetelét, nehogy itt parancsot tudjon adni az ellenállásra.
Látod? Ilyen "történészek" vannak itt manapság Karsai, Krausz...
Ilyenekről egy szó se...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.