Társai folyamatos kegyetlenkedése miatt akart véget vetni életének az a 17 éves fiú, aki kedd reggel a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola aulájában vetette le magát a legfelső emeletről – írja csütörtöki számában a Blikk.

A lap az egyik tanulótól úgy tudja, hogy állandóan csicskáztatták, megütötték, nemegyszer az is előfordult, hogy arcon köpték.

Tudtuk, hogy többen szekálják Krisztiánt, de ő sosem panaszkodott itthon – mondta a fiú bátyja. A diák jelenleg kritikus állapotban, kórházban fekszik.

Diáktársai közül tegnap többen nem mentek iskolába, azokkal, akik bementek, pszichológus beszélgetett. Akik látták az esetet, talán soha nem felejtik majd el a szörnyű képet, ami eléjük tárult az aulában – írja a Blikk.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Szvetlana: Ha tényleg volt rendőr az iskolában, akkor egy újabb dolog amit elcseszett a fityesz, mert így értelme nincs, újra csak a pénzt szórják ki az ablakon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Szomorú, hogy erre miért nem figyelnek fel az iskolában. Igaz egyszer egy tanár szájából halottam nem az Ő feladatuk, hogy erre is oda figyeljenek. Pedig számomra ha kiskorút az iskolában éri incidens akkor felelősnek kellene lenni az iskolának is.
Mobil123
@szaboria1: Szinte minden iskolában ilyenek a tanárok sajnos. Amikor a Szülő bemegy és kiveri a cirkuszt akkor meg még a Ő a mocskos szájú , stb, és újra a gyermek szívja de innetől már a tanároktól is.
Január
Szörnyű.
Mi van ebben az iskolában? Kérdezzék már meg az igazgatót!
Két gyerek a vonat alatt végzi, a harmadik a kórházban, s ki tudja még mi lesz.
Kegyetlenek a gyermekek, de hogy ennyire... Ez elképesztő. Fel lehet ezt göngyölíteni kik is csicskáztatták, kik alázták meg. /Amit két ember tud, az nem marad titokban./ Ezeknek a gyerekeknek a szüleivel sem ártana elbeszélgetni...
dömdödöm
Működik a xemét tetű állati falkaösztön és felsőbbrendűnek kell lenni ami a kiszolgáltatott gyengébb szétalázásában testesül meg . Gratulálok kis gyökszik ! :-( (((( remélem jól picsán lesztek rúgva ezért :-((((((
Szvetlana
Nagyon sok múlik az iskolán. Az igazgatón és a tantestületen. Van mindenhol egy Házi Rendszabály, amit mindenki megkap, illetve kifüggesztik. És minden iskolában működik egy portaszolgálat, ahonnét figyelik a gyerekeket. De vannak bekamerázott iskolák is.
MInden iskolában vannak oda nem való tanulók, akik nem tudnak, vagy nem is akarnak alkalmazkodni a fegyelemhez. Sajnos vannak nagyon kegyetlen gyerekek is, akik állandóan molesztálják a "gyengébbeket" . Az eminenseket, a szorgalmasakat, a jó tanulókat. Eben az esetben nincs laca-faca, be kell hívatni a szülőket, meg kell tartani a fegyelmi értekezletet és az iskolából el kell távolítani őket. Csak egyszer kell megcsinálni, utána már elgondolkodnak rajta.
Szvetlana
A 13.18 -as kommentem után több helyen utána olvastam a történteknek. Iskola rendőr volt, az épület be van kamerázva.
Mégis állítom, hogy a tehetetlenség nem magyarázat. Az igazgató a rendőrre várt, a rendőr a tanárokra. Tehetetlenség.
Feljelenteném az iskolát. Felelősek a rájuk bízott tanulók testi épségéért is!Ha szülő lennék itt, igen nagy palávert vernék ki. Követelném a rendőrségi nyomozást, a tetteseket meg kell bűntetni.
csa-csa
Az ilyen rohadékok még élvezik is! Nem érdekel miért tették!
KINYÍRNI az egész tetves kegyetlen bagázst!
csak hogy tutira többet ne bánthassanak senkit!
ad acta! téma lerendezve!
F_Viktor
Nem csodálkozok már ezen az eseten sem, mert olyan társadalomban, ahol a gyerek azt látja a híradóban is, hogy:
- a politikus már nem ellenfelet lát egy másképpen gondolkodó kollégájában, hanem ellenfelet, s nyíltan hangoztatja, hogy megsemmisítésére törekszik,
- mikor a mutyizások, simicskázásokban azt fedezi fel, hogy csak az erősebb kutya ba... közösül,
- mikor azt látja, hogy törvény szentesíti a munkáltatók részéről a munkavállalók megalázását,
akkor ő is hasonlóképpen fog viselkedni, ezt fogadja el értékrendként.
F_Viktor
@Szvetlana: Ha tényleg volt rendőr az iskolában, akkor egy újabb dolog amit elcseszett a fityesz, mert így értelme nincs, újra csak a pénzt szórják ki az ablakon.
Szvetlana
@F_Viktor: Így van! Mint kívül álló nem látom, hogy miben áll(hat) a rendőri intézkedés egy iskolában. Mikor -meddig van lehetősége intézkedésre. Ha ott van, mit csinál 8 óra alatt?
Felügyel, sétálgat, elbeszélget, figyelmeztet, jópofizik, pofán csap... nem tudom.
Ha ez az iskola olyan, amilyennek most elképzelem, akkor jogos a rendőri jelenlét, de akkor látható jelei voltak már eddig is, hogy itt baj van.
Mivel nem elitgimnáziumról van szó, hanem szakképzőről, akkor sejtésem van arról, hogy járnak ide ugyancsak nehézfiúk is. (nagyon szerényen fogalmaztam)
El kell dönteni. hogy érdemes-e ezeket 18 éves korukig az iskolában melengetni, vagy egyszerűen kerüljenek oda, ahova valók.
modera
@Szvetlana: Vannak, akiknek nem való az iskola, csak a börtön...
Szvetlana
@modera: Szerintem ez megint egy olyan hír lesz, ami felrázza az országot. Elgondolkodtat,
----mit tennék, ha én lennék az igazgató?
----mit tennék, ha én lennék a szülő?
Hát, igen, vannak olyan gyerekeknek nem nevezhető szörnyetegek, akiknak nem való az iskola, kár is erőltetni...és vannak iskolák, ahol nagyon át kell gondolni, ki mikor miért felelős, és aki nem tud megfelelni, próbáljon meg máshol érvényesülni.
Nagyon megváltozott minden.MInden.
modera
@Szvetlana: Ahogy mondod, minden nagyon megváltozott. Nekem 5 gyerekért kell otthon felelnem, vigyáznom kell rájuk, ismerős a történet, nem igaz?:-))
Szvetlana
@modera: ahogy mondod, ismerős bizony:))
csa-csa
@Horizont: valóban! ádázul gyűlölöm a bűnözőket, különösen a gyilkosokat!
azonnal elborul az agyam tőlük! hogy ki mit tesz ezek ellen? a tanárok, az osztálytársak, a szomszédok vagy az önkormányzat emberei, egyáltalán SENKI nem mer rájuk szólni sem, mert összefognak és félholtra verik Őket. Rendőrt hívhatsz, de még vér nem folyik úgy sem tesznek semmit, ezért meg ne tudja a banda hogy ki volt, mert örülhet ha élve megússza! Őrület mi megy itt! Arról nem szólva hogy egyre durvább és durvább támadásoknak esnek áldozatául ezeknek a tetveknek! Csodálod hogy lila köd száll az agyamra?
soljanka
Mivel én minden napom ezzel a korosztállyal töltöm talán van egy kis rálátásom a dolgokra:
6-700 gyerek mellé nem lehet személyenként felügyeletet rakni.
A tanár megintheti, figyelmeztetheti a renitenseket - törvényi keretek között.
Az igazgató szintén.
A szülők bevonása megvan az első körben: figyelmeztetés, intés, amit röhögve aláír, de nem mondja a hülye, antiszociális kölykének, hogy szíjat hasít a hátából, ha megint beír az osztályfőnök, vagy a diri az ellenőrzőbe.
Amikor behívják, akkor eljátsza a "számom-bánom, soha többet, majd én adok neki" hattyúdalt, aztán otthon azt mondja a neveletlen csemetéjének, hogy "nyugi fiam, elrendeztem".
Ezek a fiatalok azt látják, hogy mindent szabad következmények nélkül. Semmi erkölcsi gát nincs bennük, hiszen nincs minta otthonról, ill. otthon is azt tesznek, amit akarnak.
Akár a tanárt és családját is megfenyegetik.
Amíg a rendszer- komoly törvényekkel- nem változik, amíg nem állnak fel ismét a javító intézetek, amíg büntetlenül lehet tönkretenni a padokat, összeszarni a vécéket,kitörni az ablakot, amíg a legvégső szankció a másik iskolába való áthelyezés - ahol ugyanazt csinálhatják,addig csak abban reménykedhet mindenki, hogy az ő normális gyereke megússza az iskolai éveket.

Addig meg nyugodtan szidhatja mindenki a pedagógusokat.
csa-csa
@Horizont: "méltó büntetés egy tényleges életfogytiglan egy olyan féregnek aki elveszi mások életét."
AKKOR is ezt mondanád ha a Te szeretteid közül gyilkolnának meg valakit? Nem, hiszem!
Nincs méltóbb büntetés a mocsadék gyilkosoknak a halálnál!
szemet szemért! Csak hogy még egyszer véletlen se gyilkolhasson!
modera
@soljanka: Ha bárki egy újjal is hozzányúlna a gyerekeimhez, az megtudná, mi is a pokol...
valakiaki
Ha meghal, akkor a "jópofa fiúcskákat" elő kell venni gyilkosság vádjával!!!
Majd ha kapnak fejenként 10 évet, a következő jópofizó társaság talán elgondolkozik mielőtt kipécézi a gyengébbet!
soljanka
@modera: valószínű, hogy a te gyerekeid elmondják, ha bántanák őket.
De sajnos volt már rá példa, hogy a 17 éves gyerek nem merte otthon elmondani, mert az apja "embört" akar belőle nevelni,és semmi gyengeséget nem enged meg neki.
(Szerencsére sikerült nekünk tanároknak jobb belátásra bírni a szemétkedőket)
Fradigege
Az én gyerekemet próbálnák meg szekálni. Mindegyiknek levadásznám a szüleit a "miheztartás végett"! Aztán a kis köcsögök majd hüppögnek anyuk-apjuk véres hullája felett. Ennek a gyereknek ráadásul van egy bátyja, aki tudta, hogy... Jó kis testvér az is.
verőce21
Az a baj, hogy túl kevés még a hatalmi terror ebben az országban!
Yoda69
@verőce21: Miert? Te jobb szeretsz terrorban elni vagy elmebeteg vagy?
verőce21
@Yoda69: Nem vagyok semmilyen beteg, de unalmas már a hírekben rémhíreket hallani!
csa-csa
@valakiaki: ha sors ne adja meghalna,a "jópofa fiúcskákat" úgy kinyírnám, hogy arra sem lenne ideje hogy levegőt vegyen. Meg amúgy az összes mocsadék tetves gyilkost.
beberI
Talán ellkelene gondolkodni azon ,hogy a Tanároknak visszakéne adni a jogokat a fegyelmezés terén!!Megkéne értetni a szűlökell amít ők othoni nevelésűkkel elrontanak!/tiszt, kívét nemlehet úgy helyre hozni, hogy a tanároknak vígyázva kell állni a diák előtt mert ha nem még a szűlő is bever neki eggyet ketőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.