A nemzetgazdasági miniszter szerint az idei évben a növekedési periódus időszaka köszönt be a magyar gazdaságban, és ebben a periódusban a kormány nagy mértékben számít azokra a vállalkozásokra, amelyek meg tudják támasztani a növekedést.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerések csütörtöki átadó ünnepségén kiemelte: a magyar gazdaság teljesítménye konszolidációs időszak után kezd egyre határozottabbá válni, az idei évben várt gazdasági növekedés duplája lesz a tavalyinak. Hozzátette: most már arra van szükség, hogy megtaláljuk a növekedés azon faktorait, amelyekkel az idén remélt 2 százalékos növekedést magasabbra tudjuk emelni a következő években.

A díjat a miniszter kezdeményezésére 2013 augusztusa óta havonta három kategóriában adják át. A decemberi "hónap beruházója" elismerést a Master Good cég csoport nyerte el, a hónap kis- és középvállalkozása díjat a Weinberg '93 Építő Kft. kapta, a hónap induló vállalkozása címmel pedig a Borecet Kft.-t jutalmazta a miniszter.

A miniszter a díjátadón kifejtette, hogy az ötödik alkalommal átadott díj a média segítségével elérte, hogy odafigyelünk azokra a sikerekre és eredményekre, amelyeket a magyar vállalkozások érnek el. Hozzáfűzte: a magyar gazdaságnak is egyre több olyan sikere és eredménye van, amelyre joggal lehetünk büszkék, és amelyek megmutatják, hogy a gazdaságban megvan az a potenciál, amely képes a válság utáni években sikeres növekedési pályára állítani az országot.

A decemberi "hónap beruházója" cím nyertese, a Master Good cégcsoport egy családi tulajdonú vállalkozás, amely Közép-Európa legnagyobb baromfifeldolgozóját üzemelteti Kisvárdán. Az üzem a hazai termelés közel 30 százalékát adja. A cégcsoport integrált takarmánytermeltetéssel, baromfitenyésztéssel és -keltetéssel is foglalkozik. A Master Good cégcsoportot tulajdonló Bárány család már csaknem 100 éve, négy generációra visszamenőleg foglalkozik baromfitenyésztéssel. A cégcsoport a térség egyik legnagyobb munkáltatójaként közel 1200 embert foglalkoztat, és további 350 gabonatermelő és több mint 40 állattenyésztő család megélhetéséhez járul hozzá.

A hónap kis- és középvállalkozása elismerésben részesült Weinberg '93 Építő Kft. 20 éve alakult Sárospatakon. A társaság főként vasbeton vázas csarnokokat épít és acélszerkezeteket gyárt. A kft. észak-magyarországi telephelye gyártó-, szakképző- és gyártóközpontként üzemel, emellett a társaság Budapesten is működtet irodát. A vállalat éves forgalma mintegy 20 millió euró. A Weinberg 2004-ben Kassán alapított leányvállalatot, amelynek éves forgalma meghaladja az 5 millió eurót.

A hónap induló vállalkozása címmel kitüntetett Borecet Kft. 2009-ben kezdte meg működését a Tokaj-Hegyalján található Bodrogkeresztúron. A családi vállalkozás évi 400 ezer liter prémium minőségű borecetet állít elő Tokaji Borecet elnevezéssel. A cég termékeiben nem található semmilyen hozzáadott anyag, kizárólag természetes, a borokból és ecetsav-baktériumokból származó összetevőket tartalmaznak. A Borecet Kft. termékei a hazai piac mellett már Svédországban, Svájcban, Romániában és Szerbiában is kaphatók.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Varga: az idén növekedési periódus kezdődik...Lefordítom magyarra ... az eddig elmutyizót pénzeket vissza fordítjuk a saját gazdaságunkba , mert bankban nem kifizetődő eltolcsi alapkamatja miatt . Bank , mezőgazdaság , kiskereskedelem (100 ) trafik nyitása , saját tv , saját újság , saját stadion (mert kell a cirkusz a népnek ) Munkahelyek megoldva közmunkában az összes árok kitakarítva . Ami a legfontosabb kell még 4 év , hogy az összes simliskedés elévüljön .
törökbasa
A választás után pedig a csökkenés,sőt még nagyobb nyomor mint eddig volt.Az isten irgalmazzon egy MSZMP=MSZP győzelem esetén,vagy akár a baloldal győzelme esetén.
libelle
Nos, miután stagnal a gazdaság már évek óta, ugy ez esetlegesen elképzelhetö. A legnagyobb meglepestés az lenne, ha semmilyen növekedést nem lehetne tapasztalni. Ugyanis a német gazdaság növekszik ( amitöl a magyar gazdaság függ)az eu államok gazdasága növekszik. Definitiv nem a kormány sikere!!! Persze mindig idegen tollakat dugott a fene...be és csak azokkal rudott dicskedni. De lám, még mindig sokan vannak ebben az országban akik csodáljákazokat a tollakat.
magyarbakancs
Magyarország a lehet országa .
Mert minden hírben azt hallom lehet.
Csak egyszer azt hallanám ,hogy már biztos és egyértelmű a gazdaság emelkedése.
m.macskosz
Én még arra is emlékszem, amikor Kádár elvtárs, azt mondta, hogy még előttünk van hét szűk esztendő, de azután...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.