Megvan a tuti kormányváltó ígéret: a fog! A Jobbik kormányra kerülése esetén minden magyar állampolgár számára ingyenessé tenné a fogászati ellátást, beleértve a fogpótlásokat is – jelentette be Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.

Azt mondta, Magyarországon drámai a helyzet, mivel az embereknek nincs pénzük, több millióan elszegényedtek, ezért "a fél ország fogatlanná vált", mert az elszegényedett emberek nem tudják kifizetni a fogpótlások több százezres, olykor milliós költségét.

"A fél ország fogatlanná vált" - ingyenes fogászatot ígér a Jobbik

A rendszerváltás óta eltelt időszak szégyenének nevezte, hogy Magyarországon a legmagasabb a szájüregi rák által okozott halálesetek száma Európában, emellett pedig nemzetközi összehasonlításban a fogorvosok száma is rendkívül alacsony.

A jobbikos politikus felidézte: 1995-ben a Bokros-csomag részeként minden fogászati jellegű beavatkozásért fizetni kellett, 2001-ben az első Orbán-kormány idejében azonban ingyenes lett a fogmegtartó kezelés és a sürgősségi ellátás. Viszont 2012-ben a második Fidesz-kormány úgy döntött, hogy csak 62 éves kortól díjmentes az orvosi munkavégzés – mondta.

Az ellenzéki párt szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány az egykulcsos adóval több százmilliárd forintot hagy a legtehetősebb társadalmi rétegeknél, míg a szegényebb emberek ingyenes fogászati ellátására nincs évente néhány tízmilliárd forint állami forrás.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

2astalavista
Ha én kerülök kormányea akkor minden ingyenes lesz!!! Az étel, a közlekedés, az energia, a föld, az egészségügy, az oktatás, a szolgáltatások és a szórakozás is! Ki szavaz rám? :)
A Tündik bündije
Mondjuk a fogatlanság egyes hazai népcsoportok esetében szinte már státuszszimbólum :-)))
martinpalermo
Jani ne fakítsatok már!Annyi műfog a világon nincs,és a fogorvosokat kérdeztétek már?A bal alsó hatos húzása egy 10-es___ezerben-néhol!
Desischado
Most aztán megnyugodtam! De jó már végre nem leszek fogatlan! Ilona Huszkóval értek egyet, ha tisztességes megélhetések lennének, lenne pénz erre is! Ennél jobbal nem tudott a Jobbik előállni? Most tűnt fel nekik, hogy sok a fogatlan ember? Röhögnöm kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.