A Békemenetet is szervező, feltehetően bohóc-fóbiában szenvedő Csizmadia László szerint elgondolkodtató, hogy Gyurcsány Ferenc mivel tartja sakkban az összeállásra "kényszerített" ellenzéki koalíció tagjait. A Civil Összefogás Fórum alapítója mai sajtótájékoztatóján azt mondta: az ellenzéki szövetség vezetőinek a "csinn-bumm cirkuszban lenne a helyük", élükön Gyurcsány Ferenc "főbohóccal".

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy az ellenzéki koalíció összetartásában "a bankköztársaság ígérete és a Soros-féle pénzek játsszák a főszerepet", de a DK elnökének emellett "akár birtokában lehetnek olyan zsarolásra alkalmas eszközök, tények, amelyekkel tákolt akolba tudta terelni megszeppent politikus ellenfeleit".

Kifüstölt paraziták, élükön a főbohóccal

A CÖF-CÖKA által megrendelt "Nem érdemelnek több esélyt" feliratú, "bohócos" közterületi plakátokra utalva azt is mondta, segítenek az értelmezésükben az ellenzéknek. Közölte, hogy a plakáton "bohóc tanár úr" látható álruhás tanítványai, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós körében.

Pitiáner és kicsinyes, aki Simicska és Orbán irigye

"A plakáton lévő bohóc tanár úr mosolyogva üdvözli álruhás társait, akik nap mint nap tőle vesznek leckét, és nagyon jó tanulók, bohóckodásból már kitűnőre vizsgáztak. Ők 2010-ben a választópolgárok által kifüstölt paraziták, élükön a főbohóccal, Gyurcsány Ferenccel" – fogalmazott. Hozzátette: szerinte egy csinn-bumm cirkuszban lenne a helyük, bár ott ennyi bohócra valószínűleg nincs szükség.

A plakátkampánnyal kapcsolatban arról is beszámolt, hogy a "párszáz" olvasóval rendelkező Népszava nem vállalta a több százezer civil támogatóval rendelkező CÖF fizetett hirdetésének megjelentetését. Közölte, ez szerintük diszkrimináció, "a sajtószabadság önös értelmezése, a civil társadalom szólásszabadságának pártos korlátozása".

Ömlik a pénz a civilektől, a civilekhez

Csizmadia László köszönetet mondott támogatóiknak a bankszámlájukra utalt, "soha nem látott mennyiségű anyagi ösztönzésért". Arról beszélt, a hozzájuk érkező e-mailek ezrei azt bizonyítják, hogy az "összetákolt" ellenzéki pártszövetség megalakulásának hírére elemi erővel éledt fel ismét és mozdult meg a nemzeti oldal civil társadalma.

Arra a kérdésre, mennyibe kerül a kampány, illetve kiktől és mennyi támogatást kaptak, azt mondta, üzleti titkot nem árulnak el, de egy becsületes alapítványhoz méltóan időben és a törvényeknek megfelelően el fognak számolni a kapott pénzekkel. Elmondta, "döbbenetesen sok ember", köztük kisvállalkozók is támogatják kisebb-nagyobb összegekkel civil ismeretterjesztésüket. Hozzátette: kampányuk addig tart, amíg ezek az összegek fedezetet nyújtanak rá.

Simicska és Orbán irigyei

Fricz Tamás politológus, a CÖF másik alapítója is arról beszélt, plakátjuk üzenete az, hogy az "álbaloldali" politikusok bohócot csinálnak önmagukból, a politikából, bohóckodnak, és nem veszik komolyan az állampolgárokat.

Közölte, az MSZP által kitétetett plakátok (rajta Orbán Viktor kormányfő és Simicska Lajos üzletember, azzal a felirattal: Ők már jobban élnek. És ön?) ezzel szemben az "egyszerű emberek" rossz oldalára, irigységére és kicsinyességére alapoz. Szerinte az MSZP-plakátról sugárzó filozófia egyenes folytatása Gyurcsány Ferenc világképének, melynek lényege az emberi jellem – általában felszínre nem jutó – rossz, kicsinyes, féltékeny, irigy, pitiáner énjének megszólítása.

Az MSZP a kádári kisember gyűlöletére, előítéleteire és kisszerűségeire akarja felépíteni választási győzelmét, és ez az a múlt, aminek nem szabad visszatérnie – fogalmazott a politológus.

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Csizmadia !

Egy valódi - nem ilyen legó - demokráciában, te már csíkosra barnultál volna a rácsok mögött az állambiztonságis múltaddal !

"Részlet az 1979. december hónap során készült Minősítéséből:

„Operatív tevékenységében kezdeményező és önálló, de össztevékenységéből – emberi magatartásából – hiányzik a következetesség és a felelősségérzet. Saját jelentései leszámítva a terjengősséget, jók, zömében operatív értékkel bírnak és hasznosíthatók. Hálózattartó munkája fokozatosan javul. Hálózatai egyre több olyan információt szolgáltatnak, amelyek operatív értékűek. E jelentések értékelése azonban nem mindig szakszerű, esetneként a feladatok meghatározása az általánosság szintjén mozog. [...] Emberi magatartásából hiányzik a következetesség és a felelősségérzet. Saját jelentései – leszámítva a terjengősséget – jók, zömében operatív értékkel bírnak és hasznosíthatóak. A minősítési időszakban Csizmadia László elvtársnál felszínre kerültek olyan negatív jellegű magatartási formák, amelyek korábbi minősítéseiben nem találhatók, vagy csak utalás van rájuk. [...] jellembeli tulajdonságai miatt munkatársai nem szívesen dolgoznak vele, a fedőmunkahely vezetője visszarendelését kéri. [...] két esetben jutott tudomásunkra, hogy dekonspirálta Belügyminisztériumhoz való tartozását. [...] arrogáns és intrikus megnyilvánulások miatt [...] jelenlegi beosztására alkalmatlan. [...] Átheléyezésére a BRFK III/II. osztályon lehetőség nincs. [...] Biztonsági okból nyugállomáynba helyezésével szolgálati viszonyának megszüntetésére teszünk javaslatot.”

Sz*rházi nyalogány-...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Most még irigyeljük őket, de ha elszámoltatnák a pályázati pénzek benyelésével, akkor már nem.
szablyafűrész
Hagyó ügyvédje helyében gondolkodnék egy tökös peren, ugyanis Hagyó már nem közszereplő, ugyanakkor jogerős ítélete sincs és valszeg hozzájárulását sem adta, hogy politikai plakáton szerepeljen !

és máris fizethet a Cöf...
keresztapa
A baloldali összefogás terrorista csoportja!
szablyafűrész
@keresztapa: Ehhez képest valamennyien szabadlábon vannak ! Nem baj ?
A Bajnai-gárdázás is befulladt , mint fing a Bözsi néni tangájába...
szablyafűrész
Azt is érdemes tudni, hogy eddig Orbán-gengszter az egyetlen, aki miniszterelnökként megtízszerezte vagyonát, ergo hivatali ideje alatt lett milliomos - ma már milliárdos ! - ahhoz képest,hogy egy darab jól menő vállalkozása sem volt soha !

Szóval, nem kell irigyelni szegényt...a tisztességest...
keresztapa
A DK lefogja vezérelni az összefogás teljes bukását, hogy az MSZP ezt nem látja, csak vakságát bizonyítja, A valódi baloldali értékeket a tagság már nem ismeri, vagy Gyurcsány kitörölte emlékezetüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.